Edicions PMP

Producers Meet Producers: IP-IS, cas d’èxit a Sitges.

El Cinema Prado va acollir la presentació del curtmetratge IP-IS. El projecte, realitzat pel director Pol Diggler, sorgeix del programa de mentoring Producers Meet Producers. La quarta edició del PMP que preveu obrir inscripcions el 27 de Juny, tornarà a posar en contacte productors seniors i juniors per crear sinergies i tirar endavant més projectes audiovisuals.

IP-IS, cas d’èxit

Aquesta producció audiovisual és el projecte sorgit de la primera edició del programa de mentoring Producers Meet Producers (PMP), impulsat per  la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges conjuntament amb l’associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

L’alcaldessa accidental i regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha destacat que “ens sentim molt orgullosos de poder presentar el curtmetratge IP-IS que consolida el PMP per potenciar la  indústria del sector cinematogràfica. Des de l’Ajuntament treballem amb les indústries culturals perquè creiem que és un sector econòmic de creixement i el Producers Meet Producers neix de la unió de l’Ajuntament, que aposta per les indústries culturals, de la PAC que posa en valor la figura del productor i del Festival de Cinema de Sitges que projecta internacionalment la producció audiovisual catalana”.

El director Pol Diggler també s’ha mostrat satisfet de poder projectar a Sitges el curtmetratge IP-IS  (‘Qui paga mana’). Diggler reconeix que “és un honor presentar-lo aquí” i tant de bo es pugui veure al Festival. Per al cineasta, “el PMP és una experiència que recomano perquè es creen unes sinergies que després es van fent grans. Valoro molt la tutela i la relació que es va establir amb la productora Sandra Forn perquè nosaltres com a productora emergent no ens hauríem atrevit a tirar endavant aquest projecte. És un experiment perquè venim de comèdia i de musicals i el curt és un Slow thriller. Hem apostat perquè cada departament tècnic i artístic aportés una part creativa”. Diggler i la guionista del curt, Lídia Milette Artigas, són els cofundadors de la productora emergent anomenada Ferghat Productions i l’any 2015, en la primera edició del programa mentoring Producers meet Producers (PMP), van coincidir amb Sandra Forn,  directora de la productora Films de l’Orient,  que té una llarga trajectòria cinematogràfica.

equip PMP IP-IS

La productora, Sandra Forn, ha agraït “aquesta finestra que ens obriu perquè des de l’audiovisual ens costa molt arribar al públic i a qualsevol lloc. Costa molt aixecar una pel·lícula, tenir-la feta i després poder-la mostrar. Jo de petita venia al Festival i em fa molta il·lusió presentar aquest curt a Sitges. Crec que és fantàstic fer aquest retrobament aquí i també entre dues generacions. En Pol i la Lídia són molt entusiastes amb ganes de fer coses i jo també he après molt d’ells”.

El curtmetratge IP-IS s’ha projectat a festivals d’arreu del món i ha guanyat els premis a la millor actriu (Roser Bundó) i a la millor música (Miquel Solé) del Top Indie Film Awards.

4a edició del programa de mentoring Producers Meet Producers (PMP)

Amb aquest programa, ja s’han maridat 35 empreses de les quals han sorgit 3 projectes. Actualment la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, l’associació de Productors Audiovisuals de Catalunya i el Festival de Cinema de Sitges ja preparen la quarta edició del Prodcuers Meet Producers que posa en contacte productors sèniors i novells que volen tirar endavant projectes audiovisuals.

Des del proper 27 de juny es podran presentar les candidatures per part dels productors que vulguin participar-hi. Una comissió d’avaluació seleccionarà les deu millors candidatures de les presentades per participar en la iniciativa el marc de la pròxima edició del Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, que se celebrarà del 5  al 14 d’octubre.

2 thoughts on “Producers Meet Producers: IP-IS, cas d’èxit a Sitges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *