Casos d'èxit

Cas d’èxit al PMP: IP-IS, qui paga mana

25 de juny de 2018,

El passat 21 de juny, el Cinema Prado va acollir la presentació del curtmetratge IP-IS. El projecte ha sigut realitzat pel director Pol Diggler i sorgeix del programa mentoring del Producers Meet Producers.

 

Com a resultat de la primera edició de la trobada anual del Programa de mentoratge “Producers Meet Producers”, organitzat conjuntament pel Departament de Promoció Economica del Ajuntament de Sitges, l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i la Fundació del Festival Internacional de Cinema Fantastic de Sitges, volem presentar-vos el primer producte audiovisual fruit del treball entre la Productora consolidada Films de l’Orient S.L i la productora novell Ferghat Productions.

 

IP-IS, Qui paga mana”, és un curtmetratge de ficció molt actual. El film narra la història de la Loui, que es guanya la vida editant fotografies compromeses de persones poderoses. Però tot canvia dies després de la seva última feina. Pirateria, corrupció, seguretat a la xarxa, son alguns dels temes que tracta aquest curt tant contemporani. Estableix a més un debat moral i ètic sobre l’actitud per conveniència de la protagonista.  La Loui representa l’evolució d’un dels arquetips més utilitzats en ficció: el psicòpata. Si que es tracta d’una persona apàtica, amoral i asocial però no es deu a un trauma, sinó a la naturalesa de la seva feina i la seva necessitat de treballar del que sigui per viure

 

Dirigit per en Pol  Diggler amb guió de la Lídia Milette Artigas, el rodatge va durar unes tres setmanes i es va repartir per tot Catalunya. Puigcerdà, L’Hospitalet i Palma de Cervelló son algunes de les localitzacions d’aquest film.

A banda de les imatges, se li dona molta importància a la música. La banda sonora original d’en Miquel Solé, interpretada per Ari Ann Wire és la que parla per la Loui, substituint el poc diàleg que hi pot haver. El projecte compta a més amb el suport i l’ajuda de l’ICEC i la Cerdanya Film Comission. Aquests últims han contribuït amb la cerca de localitzacions i la crida d’actors extres pel rodatge a la Cerdanya. Actualment el projecte es troba en fase d’edició, a punt de ser finalitzat i estrenat.

Durant l’acte diferentes persones han tingut l’oportunitat d’adreçar unes paraules a l’audiencia de la Sala Prado, entre elles destaquen Aurora Carbonell (Regidora de Promoció economica, Turisme i Platges de l’Ajuntament de Sitges), Xavier Duran (Director general de la Fundació del Festival Internacional de Cinema  Fantàstic de Catalunya), Sandra Forn (Directora i gerent de la productora Els Films de l’Orient), Pol Digger i Lídia Milette (Cofundadors de Ferghat Productions), Mike Hostench (Sotsdirector Artístic del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya) i Miquel Forns (Batlle de Sitges).

La productora, Sandra Forn, ha agraït “aquesta finestra que ens obriu perquè des de l’audiovisual ens costa molt arribar al públic i a qualsevol lloc. Costa molt aixecar una pel·lícula, tenir-la feta i després poder-la mostrar. Jo de petita venia al Festival i em fa molta il·lusió presentar aquest curt a Sitges. Crec que és fantàstic fer aquest retrobament aquí i també entre dues generacions. En Pol i la Lídia són molt entusiastes amb ganes de fer coses i jo també he après molt d’ells”.

 

El curtmetratge IP-IS s’ha projectat a festivals d’arreu del món i ha guanyat els premis a la millor actriu (Roser Bundó) i a la millor música (Miquel Solé) del Top Indie Film Awards.

4a edició del programa de mentoring Producers Meet Producers (PMP)

Amb aquest programa, ja s’han maridat 35 empreses de les quals han sorgit 3 projectes. Actualment la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, l’associació de Productors Audiovisuals de Catalunya i el Festival de Cinema de Sitges ja preparen la quarta edició del Prodcuers Meet Producers que posa en contacte productors sèniors i novells que volen tirar endavant projectes audiovisuals.

Des del proper 27 de juny es podran presentar les candidatures per part dels productors que vulguin participar-hi. Una comissió d’avaluació seleccionarà les deu millors candidatures de les presentades per participar en la iniciativa el marc de la pròxima edició del Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, que se celebrarà del 5  al 14 d’octubre.

2 thoughts on “Cas d’èxit al PMP: IP-IS, qui paga mana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *