Què fem?

Barcelona, la façana del cinema. Pintura i setè art

19 de juliol 2019.

Del 19 de juliol fins al 12 d’agost podeu visita aquesta l’exposació Barcelona, la façana del cinema. Pintura i setè art al Reial Cercle Artístic de Barcelona. Les peces, sel·leccionades per la Fundació Josep Maria Queraltó, mostren el lligam de la ciutat amb el cinema des dels seus origens.

L’exposició inclou aquarel·les de les primeres sales d’exhibició de l’artista català Josep Marfà, aparells de cinema i quadres a l’oli pintats per Josep M. Queraltó i pretén explicar la cara més social de la historia cinematográfica de Barcelona. El visitant farà un recorregut per les sales més emblemàtiques que hi ha hagut a la capital catalana.

Les peces pertanyen a la col·lecció de Josep M. Queraltó, considerada una de les col·leccions de cinema i de l’audiovisual privades més importants d’Europa, amb més de 20.000 peces.

La capital catalana va ser pionera en l’assimilació de l’invent del cinema. Cal tenir en compte la gran quantitat de sales que es van obrir per a l’exhibició de pel·lícules des de principis de segle. Barcelona es va convertir en una veritable ‘façana del cinema’. Molts d’aquests espais lamentablement han desaparegut. D’altres, encara segueixen en peu i també hi ha sales noves que han aparegut en els darrers temps.

Exposició Barelona, la façana del Cinema. Pintura i setè art.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *