El Valor de les sòcies

“Marc Recha: cinema a les venes”, nou cicle retrospectiu a la Filmoteca de Catalunya

1 d’abril 2021.

Per a Marc Recha “el cinema és la gran aventura humana” i afirma que on millor s’ho passa és als rodatges, on vida i cinema es barregen indefectiblement. I és, també, a partir de les experiències pròpies, que construeix —com diria el seu admirat Josep Pla— “ficcions autobiogràfiques”, quelcom que ha estat fent des dels onze anys, quan comença a observar el seu entorn a través d’una càmera súper-8 i inicia un recorregut autodidacte que també el condueix a escriure i, en alguns casos, produir els films que dirigeix.

Si hi ha un motiu que obsessiona Recha, aquest és el de l’absència, un tema que, a més, li permet parlar de la mort, del pas del temps, de la incomunicació o de la pèrdua de la innocència. Els seus relats, fortament vinculats a un paisatge transformat per l’home, s’escampen per tot el territori de parla catalana. Filmant a la Vall de Gallinera (Alacant), el Pirineu, la ribera de l’Ebre, el Garraf, Menorca o el barri de Vallbona, ha esdevingut un magnífic ambaixador de la seva terra amb un cinema intimista, suggeridor i ancorat a la realitat, però obert al misteri i a la màgia.

Aquest abril, la Filmoteca de Catalunya acollirà dins de la seva programació un cicle retrospectiu de Marc Recha. Es tracta d’una retrospectiva completa del director de la reconeguda Pau i el seu germà que inclou els seus primers treballs en súper-8, guardats a la Filmoteca i restaurats pel Centre de Conservació i Restauració de Terrassa.

El cicle estarà disponible a la Filmoteca fins al 18 d’abril, amb diverses sessions dedicades a cadascuna de les peces representatives del director. Entre elles, produccions com Un dia perfecte per volar (2015), Petit indi (2009), Pau i el seu germà (2001) o Dies d’agost (2006).

Podeu trobar més informació en aquest enllaç. I també podeu visionar el petit reportatge que li van dedicar al Telenotícies migdia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *