Edicions PMP

Producers meet Producers – 6a Edició (2020): UNA APOSTA SEGURA

28 d’octubre 2020.

La 6a edició del PMP (Producers Meet Producers) es va celebrar dins del marc del Sitges Festival de Cinema de Catalunya amb l’organització de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges i amb el suport del Departament de Cultura i la Diputació de Barcelona.


Hi ha complicitat entre sèniors i juniors que permet una sinergia en aquests moments durs

Mònica Garcia, directora general de la Fundació del Festival de Sitges

 


Us ajunteu amb totes les vostres forces per a que surtin uns bons projectes

Mamen Boué, membre de la Junta Directiva del PAC.


És una motivació que es puguin portar els projectes endavant

Guillem Escolà, Regidor de Promoció i d’Ocupació de Sitges

No obstant, aquest any ha estat una edició una mica diferent, ja que les restriccions imposades pel govern degut a la COVID-19  establien uns protocols d’actuació molt específics. Les cadires es situaren en fileres paral·leles ocupant tota la sala per tal de respectar la distància mínima de seguretat. La sala comptava amb servei de càtering self-service amb una cambrera supervisant els protocols de sanitat. L’esmorzar es va presentar en paquets individuals, d’aquesta manera els convidats podien agafar les racions que desitgessin.

L’obertura del programa d’aquesta 6a edició la van fer, com sempre, la Mònica Garcia, directora de la Fundació Festival de Sitges, la Mamen Boué, membre de la Junta Directiva de PAC i, per finalitzar, en Guillem Escolà, Regidor de Promoció i d’Ocupació de Sitges.

Posteriorment es va presentar el cas d’èxit, “Visitante” produïda per Bewniwood i Life & Pictures.


Ens vam ajuntar a la primera edició del PMP i es va establir una connexió que ha durat en el temps

Bewniwood i Life & Pictures, productores de la 6a edició

Més tard, s’inicia el temps de compartir talent entre mentors juniors i sèniors a través d’una experiència de mentoria o consultoria. La distinció entre els dos nous conceptes és una innovació incorporada aquest any al programa del PMP de 2020. El consultor atén durant la sessió dues consultes de 45 minuts cadascuna, la qual cosa permet alleugerir el pes dels mentors que arrosseguen projectes d’anys anteriors.

Per una altra banda, els mentors fan un exercici de mentoria de les productores novells seleccionades durant tot l’any que consisteix en una primera trobada d’hora i mitja al Festival, però a més hi ha el compromís per part d’aquests 5 mentors de dedicar un nombre determinat d’hores remunerades al llarg de l’any als projectes de les seves 5 productores juniors seleccionades.

Maridatge: Mentoria sèniors i juniors

 1. Life & Pictures – Alto
 2. Fosca Films – Cheeseburger
 3. Fausto Produccions – La Chiribita Studio
 4. Createl – Anna Moragriega
 5. Alhena – Anna Trillo i Aina Ribé
 6. Just Films – Miguel Velilla

Maridatge: Consultoria sèniors i juniors

 1. Segarra Films – Marta Fornilels (Montpalau Films)
 2. La Diferencia – Olga Doganoc i Joaquin Faundez
 3. Fuera de Campo Films – Anna Cuenca, Alejandra Alpiste i Irene García
 4. Movie Films – Raquel Chow I Joan Manuel Moran (Cineacción) I Rubén Sánchez
 5. Aved – Fernando Alonso (Fórmula idónea) i Gino Rodríguez (7 Suites Cinema)

Per últim, ja que per qüestions sanitàries de la COVID-19, l’habitual vermut als jardins de l’Hotel Melià no es va realitzar aquest any; Lluís Miñarro productor va fer una xerrada motivacional anomenada “Producció: independència / dependència”.

Lluís Miñarro, conegut internacionalment, va parlar sobre la importància del productor audiovisual independent, posant en valor la figura del productor, la qual sol ser força desconeguda.


Les ajudes sobre projecte són molt importants. Entre aquests diners, la teva pròpia inversió, les possibles vendes internacionals, festivals, PPV, etc, has de començar la pel·lícula amb un 75% del pressupost tancat. Això t’ajuda a no tenir un risc massa elevat.

Lluís Miñarro


És un mercat molt saturat. Ningú ens està esperant, ni tan sols a mi que fa 40 anys que produeixo cinema

Lluís Miñarro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *