Activitats, Edicions PMP

Masterclass CORPRODUIR AMB BÉLGICA. Griselda Gonzalez

13 d’octubre 2021.

Durant la 7ena  edició del PMP en el marc del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, vam poder comptar amb la presència de Griselda Gonzalez, productora originaria d’argentina assentada a Bèlgica on ha creat la seva productora Be-Revolution.

Griselda González va ser l’encarregada de concloure l’edició amb una masterclass encarada a explicar i introduir als oients en el món de les coproduccions amb Bèlgica. Un país molt acostumat a coproduir amb altres països europeus, sobretot França, Holanda i Luxemburg.

González va destacar la facilitat amb la que avui en dia es pot accedir als fons de finançament audiovisuals de Bèlgica a l’hora d’encarar coproduccions amb aquest territori. A la vegada ens advertia de diferents coses que hem de tenir en compte si plantegem un projecte que es pugui emmarcar en aquesta línia.

La jornada va ser molt enriquidora per a tots els assistents, que en acabat van poder realitzar les preguntes que els havien quedat pendents de respondre.

En Bélgica tenemos cuatro fuentes de financiación, El Centro del Cine (equivalente al ICAA), Wallimages y Screen Brussels (ambos de carácter regional)

 

Una de las cosas tan interesantes del “Tax Shelter”, es que es aplicable durante todo el año, y una vez firmados los contratos con los inversores, a los 15-20 días está el dinero listo en una cuenta bancaria a nombre del proyecto, lista para ser usada. Es Cashflow al frente de la producción

 

La complejidad de coproducir con Bélgica la encontramos en los costes de producción. Por ejemplo: un grip en Bélgica va a ser bastante mas caro que un grip en España, debido a la diferencia entre el coste de vida de cada país.

 

No se trata solo de hacer coproducciones financieras, sino hacer coproducciones donde hay una red de intercambios culturales.

 

Coproducir no es solo encontrar el dinero, es elevar el proyecto en términos de calidad, visibilidad internacional…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *