Activitats, Edicions PMP, Formacions Productors

Pont al coneixement: ‘La IA en la producción y creación cinematografica: Retos y oportunidades’ , a càrrec d’Anna Giralt (GusanoFilms & Artefacto)

Dimarts 3 d’octubre,

El proper dilluns 9 d’octubre a les 16:00h, en el Producers Meet Producers  dins del Festival de Sitges, tornem amb les masterclass de PONT AL CONEIXEMENT.  La primera cita serà ‘La IA en la producción y creación cinematografica ’, a càrrec d’Anna Giralt (GusanoFilms).

Anna Giralt Gris és cineasta i investigadora. Cofundadora de GusanoFilms i del laboratori de recerca aplicada i creació cinematogràfica Artefacto: algorithmic moving image, des d’on investiga les interseccions entre la tecnologia i el cinema.
Les seves pel·lícules i projectes new media han estat seleccionats i premiats a festivals com CPH:DOX, Visions du Réel, HotDocs, SXSW, IDFA, Màlaga o DocsBarcelona entre d’altres.
Llicenciada en comunicació audiovisual i màster en recerca en comunicació per la Universitat Pompeu Fabra, és coordinadora del curs de postgrau “Cinema, algoritmes i intel·ligència artificial” de la UAB i professora associada de la UPF. Ha col·laborat amb el CCCB, Fundación Foto Colectania, MediaLab Prado o Sónar+D, entre d’altres.

La IA està modelant la indústria cinematogràfica i planteja noves oportunitats, però també reptes únics. En aquesta masterclass explorarem com la IA està redefinint la producció cinematogràfica: des de l’automatització de certs processos, fins a la generació de contingut creatiu. Analitzarem les eines més avançades, les aplicacions pràctiques i el que significa per als i les professionals del cinema.

Artefacto

Un laboratori de recerca aplicada que a través d’un enfocament experimental i interdisciplinari, genera noves metodologies i eines computacionals per a la creació cinematogràfica. Té com a objectius principals fomentar sinergies entre el sector acadèmic, artístic i professional per desenvolupar i investigar mètodes computacionals des d’una perspectiva crítica, així com produir cinema independent a través d’aquesta aproximació.

 

 


Volvemos con las masterclass de PONT AL CONEIXEMENT y la primera cita será ‘La IA en la producción y creación cinematográfica‘, a cargo de Anna Giralt (GusanoFilms).Una sesión que estará enmarcada en el Producers Meet Producers lugar el lunes 9 de octubre a las 16 h, en el Festival de Sitges.

Anna Giralt, es cineasta e investigadora. Cofundadora de GusanoFilms y del laboratorio de investigación aplicada y creación cinematográfica Artefacto: algorithmic moving image, desde el que investiga las intersecciones entre la tecnología y el cine.
Sus películas y proyectos new media han sido seleccionados y premiados en festivales como CPH:DOX, Visions du Réel, HotDocs, SXSW, IDFA, Màlaga o DocsBarcelona entre otros.
Licenciada en comunicación audiovisual y máster en investigación en comunicación por la Universidad Pompeu Fabra, es coordinadora del curso de posgrado “Cine, algoritmos e inteligencia artificial” de la UAB y profesora asociada de la UPF. Ha colaborado con el CCCB, Fundación Foto Colectania, MediaLab Prado o Sónar+D, entre otros.

La IA está moldeando la industria cinematográfica y plantea nuevas oportunidades, pero también retos únicos. En esta masterclass exploraremos cómo la IA está redefiniendo la producción cinematográfica: desde la automatización de ciertos procesos, hasta la generación de contenido creativo. Analizaremos las herramientas más avanzadas, las aplicaciones prácticas y lo que significa para los profesionales del cine.

Artefacto

Un laboratorio de investigación aplicada que a través de un enfoque experimental e interdisciplinar genera nuevas metodologías y herramientas computacionales para la creación cinematográfica. Tiene como principales objetivos fomentar sinergias entre el sector académico, artístico y profesional para desarrollar e investigar métodos computacionales desde una perspectiva crítica, así como producir cine independiente a través de esta aproximación.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *