Portada pel·lícula Sense Sostre
El Valor de les sòcies

SENSE SOSTRE: Comença el rodatge d’Alhena Production

7 de març 2018.

SENSE SOSTRE: Fer visible l’invisible

Fa un any, es va realitzar una campanya de micromecenatge per poder fer realitat la pel·lícula SENSE SOSTRE un llargmetratge per donar visibilitat al problema del “sensellarisme” a Catalunya. Aquest passat 6 de març, les productores Alhena Production i Atiende Films van iniciar el rodatge per fer realitat el seu projecte.

El llargmetratge de ficció SENSE SOSTRE, dirigit per Xesc Cabot i Pep Garrido, pretén fer reflexionar i reaccionar sobre un problema amb el qual convivim diàriament als nostres carrers. Narra la història del Joan, un sensesostre que decideix abandonar la seva rutina d’alcohol i violència als carrers de Barcelona i emprendre un viatge de final incert cap a una destinació que només ell coneix.    

La principal singularitat del film és que  l’interpreten persones que han viscut al carrer en algun moment de la seva vida, començant pel protagonista absolut del film, l’Enric Molina. Els sense sostre que hi apareixen, comencen el seu relat amb un fet en comú: «Som invisibles». Per aquest motiu, SENSE SOSTRE té l’objectiu de fer caure estereotips com que totes aquestes persones viuen al carrer perquè volen o que tenen malalties mentals:  “posar la mirada en allò que preferim no veure, el de donar llum a realitats —potser monstruoses, però sovint també màgiques, misterioses, profundament humanes— que, a força d’ésser ignorades, han deixat progressivament d’existir per a nosaltres. El gest de fer visible l’invisible.”

 

Al film hi participen també les actrius Laia Manzanares (‘Merlí’, ‘Proyecto Tiempo’, ‘Cites’…) i Teresa Vallicrosa (‘Transeúntes’, ‘Joves’, ‘Tarancón. El quinto mandamiento’, ‘El cor de la ciutat’…)

El rodatge està organitzat en 17 dies, des del 6 de març fins al 28 de març, localitzat en diferents ubicacions de Barcelona, el Penedès i el Garraf.  Compten amb el suport d’institucions i entitats molt diverses, entre les quals destaquen Arrels Fundació, Intermón Oxfam, TV3, l’Ajuntament de Barcelona (Benestar Social), la Diputació de Barcelona, el Instituto de las Ciencias y las Artes Audiovisuales, Fundació la Caixa i Fundació Catalunya Cultura

ELS PRODUCTORS DE SENSE SOSTRE

El film, que està coproduït per Alhena Production i Atiende Films, té com a productor executiu a en Norbert Llaràs (‘Matar a Dios’, ‘Mil coses que faria per tu’, ‘Negre Buenos Aires’, ‘El taxista ful’, ‘Los cronocrímenes’).

Alhena Production és una productora audiovisual que neix el 2012 de la mà de Norbert Llaràs a partir d’un desig de produir pel·lícules i continguts únics i autèntics, amb identitat personal però esperit internacional. La productora és un dels socis de PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i en Norbert Llaràs forma part de la Junta Directiva que exercirà el mandat entre 2018-2021.

ELS DIRECTORS DE SENSE SOSTRE

Els directors, Xesc Cabot i Pep Garrido, que ja havien dirigit plegats el seu primer film ‘Bustamante Perkins’ (2013, Premi del Públic In-Èdit Beefeater Barcelona), emmarquen el seu treball dins l’anomenat cinema d’autor, i busquen posar al centre del film l’emoció del personatge protagonista i l’atenció al món i a la vida. El Xesc és també actor (‘El rei borni’, ‘Pop ràpid’) i el Pep guionista (‘La millor opció’, ‘Zulo’) a més de participar com a cineasta des dels inicis al projecte de pedagogia del cinema Cinema en curs de l’associació A Bao A Qu (Premi Ciutat de Barcelona 2015).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *