Activitats, Què fem?

Temps de Debat

4 de desembre 2018.

Aquesta iniciativa sorgeix com a continuació de la Jornada Professional: El futur del cinema a Catalunya. Una proposta organitzada per PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i l’Àrea de Promoció Econòmica de Sitges (Nivell 10).

Aleshores, nou persones expertes en diversos àmbits del sector audiovisual van aportar les seves idees sobre com creien que evolucionaria el cinema català els propers cinc anys. Van discutir sobre temes com quines serien les noves plataformes del sector, les maneres de consum i com canviaran els processos de creació, producció, distribució, exhibició i administració.

Després d’aquesta experiència enriquidora i participativa, vam creure necessari seguir enfortint el debat per a trobar conclusions consensuades i tangibles.

En un moment en el qual és difícil preveure cap a on camina l’audiovisual català, Temps de Debat és un punt de trobada i reflexió que centra la mirada en: exhibidors, distribuïdors i creadors.

En el marc del Festival de Sitges 2018 va tenir lloc la primera trobada Temps de Debat: Els Exhibidors. La periodista Marta Romagosa va moderar el debat entre Manel Balaguer (Cine Club Vilafranca), David Cuesta (Cine Club Sitges i Prado), Montse Cortada (Cinemes Grup Cortada), Toni Espinosa (Cinemes Girona), Mar Olivella (Cine Kubrick), Pere Aumedes (Circuit Urgellenc) i Pere Sallent (Cinemes Full Splau).

Durant la jornada es van debatre les claus per atraure nous públics donades les darreres xifres de l’IDESCAT que apunten a una reducció propera al 20% en els darrers 3 anys. La jornada deixava clar, que la fidelització i la innovació, juntament amb el saber crear experiències als usuaris, eren les principals claus en el panorama actual.

 

L’Hotel Casa Vilella de Sitges va acollir la segona jornada professional amb Temps de Debat: Els Distribuïdors. Mònica Garcia de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, va moderar el debat amb Pio Vernis (DeA Planeta), Nacho Puebla (Vercine), Carlos Rojano (Filmax Entertainment) i Ramon Termens (Segarra Films).

Durant aquesta trobada, va quedar clar que el sistema de finestres actual és obsolet amb la influència de nous agents com les plataformes de VoD. Tanmateix, la distribució i exhibició en el nostre país continua respectant l’exclusivitat per a la sala de cinema, però el consumidor exigeix immediatesa i consum paral·lel dels continguts audiovisuals a través de tots els canals possibles, però el canvi encara no ha arribat al nostre país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *