Xerrada amb Alex Traila sobre el cinema romanes
Activitats, Què fem?, Tàndem productores festivals

Cinema romanès emergent. De la producció al festival

14 de novembre 2017.

Dijous 16 de novembre, 12h00 al CCCB – Sala Raval

L’emergent cinema romanès i la seva evolució modèlica ha esdevingut un fenomen internacional. Una clau per entendre-ho és la seva presència als més importants festivals de cinema de tot el món i l’impuls i sinergia que s’ha donat en molts d’ells ha convertit la cinematografia romanesa en una de les més suggerents del panorama fílmic contemporani.

D’altra banda, la seva forma de produir i comunicar, el seu model de producció, també esdevé una particularitat, una variable que defineix i determina el seu èxit.


Quins aspectes condicionen una producció romanesa, del finançament a l’exhibició? Com una producció romanesa es relaciona amb els festivals? Quines similituds i diferències hi ha respecte al cinema català? Quin és el mapa de festivals a Romania? Quin és el seu paper dins la indústria cinematogràfica? Quin és el públic habitual? Plataformes de llançament per a produccions del país?

El consultor i productor de cinema romanès Alex Traila, en una intervenció moderada per Xavier G. Puerto, programador i director del REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona, ens parlarà de les característiques d’aquesta cinematografia en una aproximació que va de la producció als festivals.

Pots inscriure’t mitjançant el formulari d’asssitència.

Altres xerrades de PAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *