PACrepresenta

PAC signa un conveni amb la fundació ‘Aula de Cine Colección Josep M. Queraltó’

21 de Novembre de 2017.

El passat 16 de Novembre en el marc del 24è Festival de l’Alternativa,es va fer públic el conveni de col·laboració entre PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó. Les entitats van signar el conveni al Setembre de 2017.

Fruit de l’acord, en Xavier Atance i l’Emma Stumpler amb els representants de la ‘Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó’ Jorge S.Bonet i Maria Lluisa Pujol. 

El conveni incideix en la col·laboració amb diferents iniciatives culturals i educatives relacionades amb el cinema i l’audiovisual. La fundació rebrà el suport institucional de PAC en totes les activitats que facin possibles la realització d’espais museístics referents en Europa dintre de Catalunya o Espanya.La ‘Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó’ es va fundar l’any 2010 amb dos principals objectius: promoure la part tècnica de la cinematografia i l’audiovisual, mitjançant exposicions, conferències, tallers, etc., i crear un espai museístic que pugui allotjar els més de 20.000 objectes de cinema i audiovisual atresorats per Queraltó al llarg de la seva vida, amb vocació perquè sigui un referent en el sud d’Europa. A l’espera de fer realitat aquest gran museu, es va obrir en 2015 l’espai Museístic del Cinema-Col·lecció Josep M. Queraltóen Vallbona de les Monges (Lleida) que acull 148 peces.

Josep M. Queraltó.

Josep M. Queraltó, membre de l’European Film Academy, de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències cinematogràfiques d’Espanya i Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, és un dels col·leccionistes de material de cinema més important d’Europa. Lleidatà, nascut a Vallbona de les Monges, ha reunit durant quasi 40 anys més de 20.000 peces relacionades amb la tècnica cinematogràfica. El seu somni és crear un meseu pedagògic i interactiu de la història del cinema per a tots els públics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *