Activitats, Tàndem productores festivals

Les productores presents al Festival de Terror de Molins de Rei

13 novembre 2019

#Tàndem productores-festivals és l’acció mitjançant la qual impulsem les productores a participar de les jornades d’indústria que proposen els diversos festivals del territori

El passat festival de cinema Terror de Molins de Rei va organitzar una jornada per a professionals de l’audiovisual on hi van participar les productores: David Ciurana (Fosca Films), Xavier Atance (Benecé Produccions), Joan Ginard (Just Films) i Xènia Puiggrós (Segarra Films), entre d’altres.

La jornada proposava dos casos d’estudi, una sobre “Producció independent de cinema d’autor”, amb el projecte Kátharsis (Julia Martin Planas) i un sobre la “Producció i distribució d’obres amb vocació comercial”, on David Ciurana (Fosca Films) va explicar la seva experiència -des d’una perspectiva d’una producció espanyola de gran pressupost (4 milions d’euros)- amb La Influencia.

“Va ser fonamental l’entrada d’inversors privats i de Netflix”

“Les dificultats per trobar una actriu protagonista anglesa ens va fer replantejar la idea inicial de fer una coproducció europea, així que vam decidir fer una producció espanyola”

“És molt important la negociació amb el director per organitzar el temps de rodatge. En aquest cas van ser 7 setmanes”

“La pel·lícula va estar 5 setmanes a les sales amb un total de 150 còpies. Després es va estrenar a Netflix”

“Des del punt de vista de producció, el més complicat ha estat aconseguir aixecar una pel·lícula d’aquest pressupost amb un director novell”

“Desenvolupar i aixecar un projecte europeu i internacional” a càrrec de Romain Roll (Brussels International Fantastic Film Festival), i la “Distribució en canals digitals” a càrrec de Daniel Santis de Movistar+, van ser dues propostes més de la jornada.

“Com realitzar un bon pitch”: “Consells a tenir en compte per fer una bona presentació del teu projecte cinematogràfic”, a càrrec de Nanouk Films, va ser el pròleg als pitchs de projectes, amb posteriors reunions one to one.
Les productores de PAC assistents van donar la rèplica a les propostes presentades. La presència dels productors dins de les jornades professionals és cabdal per enfortir el teixit empresarial i per fer xarxa de forma natural.

Cinc llargmetratges i un curtmetratge d’animació, tots enfocats al gènere de terror i/o fantàstic, van conformar la sessió de treball.

Per una altra banda, el productor Joan Marimón va conduir la xerrada sobre “Les morts creatives al cinema de Buñuel i Lynch”, basada en el seu propi llibre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *