Activitats, Què fem?

Masterclass de cine als Cinemes de Can Castellet

3 de desembre 2019.

El 13 de novembre es va donar per iniciat el primer cicle de Masterclass de cine dels cinemes Can Castellet, a Sant Boi de Llobregat, amb la presència de reconeguts directors, realitzadors i productors de la indústria cinematogràfica.

El cicle té cabuda dins la nova oferta de programació dels cinemes de la ciutat, que pretén convertir-se en un dels centres de referència de la cultura cinematogràfica de la regió, acollint festivals de cine, com Filmets – Badalona Film Festival el mes passat, presentacions de pel·lícules com ‘Me Llamo Violeta’, ‘El dulce sabor del limón’ i ‘Fourteen,’ i projeccions documentals com és el cas de ‘El Doc Barcelona del mes’, ‘Idrissa’ o ‘Grans Documentals d’Art’.

En Paco Poch, productor i distribuïdor que va començar a produir de la mà de grans directors de cinema, com Pedro Almodóvar i Bigas Luna, va inaugurar el cicle de masterclass el 13 de novembre.

Tot i que les pel·lícules d’autor tenen cabuda a poques sales del país, en Paco s’emociona cada cop que veu un dels seus films en pantalla.

Es va llençar al món de la distribució per poder mantenir la seva producció de pel·lícules d’autor. Els primers films eren de companys del sector. Poc a poc, es va fer lloc en la distribució de cinema d’autor i va començar a treballar amb nous directors i productors.

‘Amb una pel·lícula pots guanyar molts diners però amb la distribució només pots fer-ne en un mateix país’.

El primer en el que es fixa Paco Poch per escollir pel·lícules que vol distribuir és en la creativitat, l’autoria i la intimitat del film. No necessàriament ha d’haver guanyat un festival.

Segons ell, hi ha un excès de films per a les poques sales pel cinema d’autor que existeixen. Per això, fan falta més sales que ofereixin una programació variada, un mix entre cinema comercial i cinema d’autor, així com altres activitats culturals.

‘El futur està en el suport a la cultura, i això no es pot perdre’

 

 

 

 

L’Albert Serra, president de l’associació PAC i director de pel·lícules com Liberté, va ser el segon convidat el 18 de novembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *