Publicacions, Què fem?

L’iceberg i la punta. Producció externa de la CCMA

10 de setembre 2021.

Aquest estudi de Carles José i Solsona emana de la coincidència d’interessos entre les recerques de l’autor i el desig de la patronal Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) de conèixer amb detall la dimensió de la destinació dinerària abocada per Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals SA (CCMA), a les productores independents de Catalunya, tot aprofundint en la seva evolució, en la distribució de les xifres en funció de les modalitats de producció i en l’anàlisi
del repartiment dels diners entre el teixit empresarial d’aquesta indústria.

Com a primer acostament a l’assumpte, l’estudi recull, examina i interpreta les dues sèries a l’abast que connecten amb l’objecte de la recerca. D’una banda, les informacions periòdiques (2002-2020) que la televisió lliura a les patronals de la indústria de producció audiovisual sobre les inversions relatives a les modalitats contemplades en els antics (i extingits) convenis entre aquest sector i la CCMA. D’altre costat, les verificacions anuals (2000-2019) realitzades pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) de l’acompliment per part de l’operador televisiu de l’obligació de finançament anticipat d’obres audiovisuals europees. Atès que ambdues fonts es concentren en essència, en l’adquisició de drets d’antena i en les coproduccions, l’apropament permet d’entrellucar la punta de l’iceberg i de conjecturar-ne l’exacta magnitud, però roman encara oculta l’enorme extensió submergida.

 

L’estudi ja està disponible a la nostra intranet per a tots aquells socis que en vulguin fer ús, fes click aqui per saber-ne més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *