Activitats, PACrepresenta, RSC - Sostenible

PAC PARTICIPA DEL PLA_C* CULTURA PEL CLIMA (ICEC)

25 maig 2022

PAC participa fent aportacions a l’esborrany del Pla_C* (març) i com a exemple de bones pràctiques (fila zero maig)

El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), va presentar el 10 de maig, al Santa Mònica el Pla_C* Cultura pel Clima, un ambiciós Pla de Sostenibilitat Ambiental que s’adreça al conjunt de les empreses culturals de Catalunya i que vol esdevenir un referent en l’àmbit català i estatal. El PLA_C*  té com a objectiu que empreses i entitats del sector cultural elaborin un full de ruta propi per millorar la seva activitat a escala ambiental. El Pla té una durada de dos anys, i enguany compta amb una inversió de 1,25M€.

 L’acte de presentació,  han intervingut el director de l’ICEC, Miquel Curanta; el director de l’Àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial de l’ICEC, Edgar Garcia; i la responsable del Pla de sostenibilitat ambiental de l’entitat, Laia Sanahuja, ha comptat també amb una nodrida presència de representants de les entitats i associacions que agrupen les empreses culturals. Cinc professionals dels sector cultural –Jordi Panyella, editor de Pol·len edicions; Abigail Ballester, gerent de la TTP, Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics; Marta Forn, gerent de la PAC, Productors Audiovisuals de Catalunya; Albert Bocchetto, director associat del Primavera Sound i Joana Moll, artista i investigadora- han explicat les mesures que han pres en els seus projectes per reduir l’impacte ambiental, testimoniant com la cultura pot tenir un paper molt actiu en la preservació del medi ambient. També han participat en la presentació del Pla_C* el Cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic del Govern de Catalunya, Salvador Samitier, qui ha destacat l’ambició i l’enfoc comprensiu del Pla, i Ana Villagordo, consultora mediambiental que ha col·laborat en l’elaboració del Pla. 

El PLA_C* compta amb 3 eixos estratègics, 12 lineas d’actuació i 37 accions.

  • Eix 1: Acompanyar a les empreses culturals en la seva transició sostenible. Aquest eix inclourà formacions (SDE), punts a les bases d’ajuts, lineas de subvenció específiques per a sostenibilitat i identificar proveïdors sostenibles.
  • Eix 2: Promoure la capacitat de la cultura per una transformació social
  • Eix 3: Incorporar una estrategia ambiental dins l’ICEC

El Pla_C* Cultura pel Clima, segons Miquel Curanta, “posa sobre la taula la necessitat de reduir l’impacte ambiental del sector cultural i també aprofitar el gran potencial transformador de la cultura per canviar mentalitats i afrontar els reptes ambientals actuals i futurs. L’ICEC lidera aquest procés, fent possible que les empreses culturals catalanes comptin amb eines i recursos per ser més sostenibles i puguin també transmetre valors ambientals en allò que ofereixen al públic”.

Al seu torn, Edgar García ha destacat la voluntat que les empreses i els i les professionals del sector se sumin a “aquest full de ruta, que planteja 3 eixos, 16 línies d’acció i 37 accions a desenvolupar en l’horitzó 2022-2024”.

Aquest Pla suposa, alhora, un punt d’inflexió en el treball de l’ICEC en favor de la sostenibilitat ambiental: endreça, desplega i potencia les diverses iniciatives que la institució ha posat en marxa des del 2017, enfocades a acompanyar les empreses vers un model més sostenible, a transmetre la necessitat d’aquest canvi a la ciutadania i a treballar també internament per reduir la petjada ecològica de la institució.

A la presentació d’avui, cinc professionals dels sector cultural –Jordi Panyella, editor de Pol·len edicions; Abigail Ballester, gerent de la TTP, Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics; Marta Forn, gerent de la PAC, Productors Audiovisuals de Catalunya; Albert Bocchetto, director associat del Primavera Sound i Joana Moll, artista i investigadora– han explicat les mesures que han pres en els seus projectes per reduir l’impacte ambiental, testimoniant com la cultura pot tenir un paper molt actiu en la preservació del medi ambient.

També han participat en la presentació del Pla_C* el Cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic del Govern de Catalunya, Salvador Samitier, qui ha destacat l’ambició i l’enfoc comprensiu del pla, i Ana Villagordo, consultora mediambiental que ha col·laborat en l’elaboració del Pla.

 

Llegeix aquí el Pla_C*Cultura pel Clima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *