Premi Productor/a PAC

Premi Productor/a Emergent PAC 2023 – DE NIT de Gentileza Peliculas, SL

26 octubre 2023,

La pel·lícula ‘DE NIT’, d’Ona Jané, produïda per Jorge Basterretxea i Albert Gallego i la productora Gentileza Películas SL, guanya el premi Productor/a Emergent, atorgat pels Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC)

El guardó, dotat amb una Venus i 1.800 euros, s’atorgat “per l’esforç d’aixecar el finançament del projecte a partir de subvencions públiques i aliances de coproducció”

El jurat del premi PAC també atorga una menció especial al cut ‘NIUADA’ de Valèria Cuni i produida per Pausa Dramàtica “per haver quedat captivat per la força i la originalitat de la història”

 

La pel·lícula ‘De nit’, produïda per Jorge Basterretxea i Albert Gallego amb la productora Gentileza Películas SL, ha guanyat el Premi Productor/a Emergent, atorgat per Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC). Aquest dimecres 25 d’octubre s’ha lliurat el primer dels premis de la 49a edició de FILMETS Badalona Film Festival. Ha recollit el premi dotat amb una Venus de Badalona i 1.800 euros, el productor del curt Albert Gallego. El premi es desglosa en 500€ en metal·lic, 6 hores de mentoria i un any de pertinença a PAC

El jurat del premi PAC, format per Ed Antoja (La Diferencia), Cristina Pineda (Possible Films)  i Antonio Lama (Fuera de Campo Films), ha atorgat el Premi Productor/a Emergent 2023 a E NIT

DE NIT, “Per l’esforç en aixecar el finançament del projecte a partir de subvencions públiques i aliances de coproducció, així com tancar acords amb una distribuïdora. Per la seva qualitat visual i la força de les seves interpretacions”

‘De nit’ és un curtmetratge català de 19 minuts, del gènere de ficció, dirigit per Ona Jané Millà. Està interpretat per Greta Fernández, Marta Millà i Anna Azcona.

L’argument del curt és el següent: La Lea i la seva mare, la Júlia, marxen un cap de setmana a una casa a la muntanya per desconnectar de les seves atrafegades vides de ciutat. Un eclipsi lunar traurà a la llum un conflicte que tenien pendent, i al mateix temps les ajudarà a retrobar-se.

Fotograma "De nit"

L’objectiu del premi PAC

L’objectiu del guardó és premiar el risc i la llibertat creativa del/a productor/a. A més, amb aquest guardó es vol reconèixer el treball dels productors i les productores, una figura absolutament necessària en el món audiovisual però al mateix temps molt desconeguda fora del sector.


Menció especial del jurat al curt ‘Niuada’, de Valèria Cuní, produida per Pausa Dramàtica

El jurat ha volgut fer una menció especial al curtmetratge NIUADA, “per haver quedat captivat per la força i originalitat de la seva història, així com per les interpretacions de tot el repartiment amb menors”

‘Niuada’ és un curt català de 8 minuts, del gènere de ficció, dirigit per Valèria Cuni, i produït per Ferran Giol Gort i Anna Moragriega Farrés, i amb la productora Pausa Dramàtica Films. A FILMETS es va poder veure a la Sessió Inaugural del festival. Ha recollit el premi Ferran Giol.

A més de  la menció especial del Jurat PAC,  el palmares 2023  de la 49a edició del FILMETS Badalona Film Festival ha aotrgat el Premi a la Millor producció d’Espanya a NIUADA.

 

La pel·ícula està protagonitzada per Biel Magariño Peregrina i Jan Prat Canó. L’argument del curt és el següent: El Genís acompanya el Martí, el seu germà gran, a passar la tarda amb els seus amics, un grup d’adolescents d’una petit poble d’interior. Després de ser les víctimes d’una bretolada, el grup del Martí surt del poble, preparat per fer una de les seves a una masia pròxima.

Fotograma Niuada

Relacionat

Notícia BDN Comunicació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *