Edicions PMP

Producers Meet Producers – 9a edició

Dimecres 19 d’octubre 2023,

El Producer Meet Producers (PMP), és una incubadora de productores amb projecte, que te per objectiu principal conectar productores emergents i productores consolidades.

El passat 9 d’octubre vam comptar amb 97 professionals de la producció i altres agents del sector audiovisual, creant xarxa i enfortint els lligams de la producció audiovisual catalana.
Visita el Flickr de PAC per recuperar les fotos de la jornada
L’acte va tenir lloc a la Carpa Noray, un any més, on els assistens a mesura que anaven arribant,  van poder gaudir d’un esmorzar. Mònica Garcia, directora General de la Fundació del Festival de Sitges, David Martínez, regidor de Promoció i Ocupació de Sitges i Norbert Llaràs, president de PAC – Productors Audiovisual de Catalunya  van obrir la jornada de la 9ena edició.
(c) Joan Sanmartí
Seguidament, es van presentar els diferents casos d’èxit; els quals van tenir l’oportunitat d’explicar que ha suposat el seu pas per al PMP. I com aquest ha permés fer creixer els seus respectius projectes. Els casos PMP 2023 van ser:
(c)Joan Sanmartí
En aquest 9 anys, 228 productores s’han connectat fent xarxa , s’han maridat 114 projectes i 9 produccions PMP han aconseguit finalitzar-se, 2 llargmetratges, 4 curtmetratges, 2 documentals i 1 sèrie.
A més a més, en aquesta edició s’han atorgat dos premis:
  • Premi Dossier,  que premia el millor dossier presentat en aquesta convocatòria i que és avaluat per la comissió de selecció de projectes. El projecte guanyador ha sigut EL CANT DE LA SIRENA – de la productora Night Walk Films  que ha guanyat  1 any de pertinença a PAC i un obsequi de l’Ajuntament de Sitges.
  • Premi D’A Film Lab Barcelona, que premia un projecte seleccionat en la convocatòria PMP23 –   avaluat pels seleccionadors del D’A Festival de Cine de Barcelona  – i que serà un dels projectes seleccionats per el  D’A Film Lab 2024. El projecte guanyador d’aquesta edició ha sigut ADEUS, BERTA  de la productora Kraken Media.
Premi Dossier - Night Walk Films  (c) Marc Mampel
Premi D'A Film Lab - Kraken Media (c) Marc Mampel
Les taules de treball van constar dels següents maridatges:
Mentories:
Consultories:
Taules de treball (c) Marc Mampel

Taules de treball (c) Joan Sanmartí

 

Per tancar les taules de treball es va donar pas a una presentació a càrrec de Productoras Indepentientes Audiovisuales Federadas (PIAF), en la que van estar presents Koldo Zuazua (president de PIAF), Marian Fernández (IBAIA), Cristina Hergueta (AEPC), Antonio Mansilla (AVAPI) i Norbert Llaràs (PAC). En aquesta taula rodona, les diferents productores van donar veu a les inquietuds de cada territori i es va parlar de les línies d’actuació de la federació i de la realitat quotidiana del sector de la producció audiovisual.

D'esquerra a dreta Eva Fontanals, Koldo Zuazua, Marian Fernández, Cristina Hergueta, Antonio Mansilla i Norbert Llaràs (c) Joan Sanmartí

Posteriorment a la sessió de treball, els assistents van poder gaudir d’un espai distés on fer xarxa i establir noves connexions i contactes.

(c) Joan Sanmartí
La jornada del Producers Meet Producers es va tancar amb el Pont al Coneixement a càrrec d’Anna Giralt: “La IA en la producció i creació cinematogràfica: reptes i oportunitats”. Una formació per a explorar com la IA està redefinint la producció cinematogràfica: des de l’automatització de certs processos, fins a la generació de contingut creatiu.
Parlem d´una tecnologia transversal. Una tecnologia llunyana i misteriosa, que a la vegada, es troba present a les nostres vides dia rere dia
(c) PAC


(c)Joan Sanmartí
La 9ena edició del Producers Meet Producers es va celebrar un any més dins del marc del Festival de Sitges. Amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i el departament d’indústria del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, PIAF i EGEDA.  Compta amb el finançament l’ICAA – Unió Europea_NextGenerationEU, dins el Pla de recuperació i Transformació i Resiliència (PRTR).
Aquest any l’enquesta realitzada als productors emergents mostra com en la màjoria de casos s’han treballat amb els seus mentors o consultors en ampliar el seu coneixement dels mercats, de la indústria i el sistema finançer d’una producció, i dels models de finançament del sector. Amb això, des de l’organització del PMP ens complau observar que la incubadora dona els seus fruits, connectant productors consolidats amb productors emergents de forma que existeixi un traspás d’informació sobre el sector entre ells.

Notícies relacionades:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *