16 d’octubre 2021.
La 7a edició del PMP (Producers Meet Producers) es va celebrar dins del marc del Sitges Festival de Cinema de Catalunya amb l’organització de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges i amb el suport de l’ICEC (Departament de Cultura).
El festival i el PMP ens donen aquella empenta per a seguir en el món audiovisual
-Mònica Garcia, directora general de la Fundació del Festival de Sitges
Aquest esdeveniment ajuda tant als júniors, en buscar ajuda per a conèixer el sector; com els sèniors, que descobreixen noves tendències i maneres de fer
-Norbert Llaràs, president de PAC Productors Audiovisuals de Catalunya.
Després d’aquests anys, el programa PMP s’ha consolidat i és un èxit. S’ha demostrat que dona els seus fruits
-Guillem Escolà, regidor de Promoció i d’Ocupació de Sitges
Com l’any passat, aquesta edició ha estat marcada per les restriccions imposades pel govern degut a la COVID-19 establien uns protocols d’actuació molt específics. Les cadires es situaren en fileres paral·leles ocupant tota la sala per tal de respectar la distància mínima de seguretat i la sala comptava amb servei de càtering self-service amb personal especialitzat supervisant els protocols de sanitat. ?El càtering d’esmorzar es va planificar perquè fos el més sostenible possible, dins les restriccions Covid. D’altra banda, les accions de prescripció que fem des de la PAC (R4Films) cal aplicar-les en les nostres accions d’indústria; així com la conscienciació dels nostres proveïdors perquè també apliquin bones pràctiques.?
L’obertura del programa d’aquesta 7a edició la córrer a càrrec de la Mònica Garcia, directora de la Fundació Festival de Sitges, en Norbert Llaràs, president de la Junta Directiva de PAC i, per finalitzar, en Guillem Escolà, regidor de Promoció i d’Ocupació de Sitges.
Posteriorment es van presentar els casos d’èxit, “Visitante” produïda per Bewniwood i Life & Pictures i “Traspassant Murs”, mentoritzada per Createl.
Sense el PMP, la pel·lícula de “Visitante” no seria ni de bon tros la pel·lícula que és avui
–Bewniwood i Life & Pictures-
No sabeu la sort que tenim de tenir un esdeveniment així tant aprop
-Anna Moragriega- Traspassant Murs
Més tard, s’inicia el temps de compartir talent entre productores, novelles i consolidades a través d’una experiència de mentoria o consultoria. La distinció entre els dos nous conceptes és una innovació incorporada en l’edició anterior. En la consultoria s’atén durant la sessió dues consultes de 45 minuts cadascuna, la qual cosa permet alleugerir el pes de les productores prescriptores que arrosseguen projectes d’anys anteriors.
Per una altra banda, la mentoria és un exercici durant tot l’any que consisteix en una primera trobada d’hora i mitja al Festival, però a més hi ha el compromís per part d’aquestes productores de dedicar un nombre determinat d’hores remunerades al llarg de l’any als projectes de les seves productores novelles.
La setena edició ha recollit 44 projectes dels quals cinc han estat mentoritzats i deu més han pogut fer una consulta amb professionals del sector.
Maridatge: Mentoria consolidades i novelles
Javier Rueda – Ainhoa Bolaños y Silvia Espín
La Diferencia – Films en Off
Life&Pictures – Shoji Films
Antaviana Films – BLISS
Alhena – Toma 13 Films
Maridatge: Consultoria consolidades i novelles
Fuera de Campo – Alberto Gallego Frau (Masia Reels/Peyote) i Angela Sánchez i Anna Moragriega
Jordi Forcada – Sergio González Garrido i Alazne Vazquez
Movie Films S.L. – Judro Guerrero i Talkoo Films
Fosca Films – Sergio Grobas i Carlos Villafaina (Mayo Films) i Jorge i Núria Velasco (Aguacate&Calabaza Films)
Recording Movies – Jana Llopart i Mireia Noguera (Corte A Films) i Maria Abad i Alejandro Pujol
Per últim, ja que per qüestions sanitàries de la COVID-19, l’habitual vermut als jardins de l’Hotel Melià no s’ha dut a terme els dos darrers anys; es va organitzar una master class oberta al públic del festival, a les universitats convidades i als diferents professionals del sector. La productora belga Griselda Gonzalez Gentile ens va parlar de com “Coproduir amb Bèlgica” on va explicar les diferents fonts de finançament i requisits necessaris per poder coproduir amb èxit una pel·lícula a Bèlgica.