Edicions PMP

Producers meet Producers – 5a Edició (2019): ‘PMP tanca una jornada d’èxit’

17 d’octubre 2019.

El programa de mentoria audiovisual PMP, es va celebrar un any més a Sitges en el marc del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya. Aquesta 5a edició del Producers Meet Producers que ha batut rècords de sol·licituds, va comptar amb la participació d’un total de vint-i-dues productores sèniors i juniors. Els organitzadors: Ajuntament de Sitges (Promoció Econòmica), PAC i el propi Festival de Sitges, van destacar el recorregut i l’evolució de l’activitat amb l’aparició de diverses produccions.

Durant les intervencions es va destacar la importància d’unir persones, projectes i talent per tal de crear sinergies.

No tinc cap mena de dubte que en aquesta sala hi ha el talent que busquem.”

Mònica Garcia, Directora de la Fundació del Festival de Sitges

MÉs una oportunitat tenir aquest espai fixe per poder trobar-nos i saber qui és qui (…) Des de la PAC ens agradaria que tots aprofitéssiu l’oportunitat de tenir a aquestes persones i projectes”

Mamen Boué, membre de la Junta Directiva del PAC.

Des de les administracions no podem fer altra cosa que donar suport a tot allò que estigui a les nostres mans. Un dels objectius de Nivell 10 és promoure la indústria audiovisual i generar noves oportunitats laborals i professionals”

Guillem Escolà, Regidor de Promoció i d’Ocupació de Sitges.

Posteriorment es va donar pas a les presentacions dels tres casos d’èxit sorgits d’anteriors edicions del PMP amb les quals es va voler transmetre als nous participants el significat d’aquesta trobada de productors i l’experiència viscuda durant el procés dels projectes. Entre aquests es troben el curtmetratge Omar amb la participació de Sandra Forn i Miquel Romans, el curtmetratge A Little Taste fruit de la sinergia entre David Ciurana de la productora Fosca Films, Victor Català i Sandra López i el llargmetratge Visitant de Sebastian Mery i Alberto Evangelio.

CASOS D’ÈXIT

El curtmetratge Omar sorgit de la unió entre el productor i director, Miquel Romans (Principal 2a Films), i Sandra Forn (Films de l’Orient).

“Més enllà del curt, és aprendre l’experiència amb la Sandra i haver obert la porta a participar junts en altres produccions”.
Miquel Romans.

“El Miquel formarà part del futur de la meva productora”.
Sandra Forn.

 

Un altre cas d’èxit és el curtmetratge A little taste, de Víctor Català i produït per David Ciurana (Fosca Films) i Sandra López (Robotik Studio). El curtmetratge ha participat en Secció Oficial del Festival de Sitges.

La Sandra López, productora, i en Víctor Català, director, representants de Robotik Studio, van parlar de la increïble oportunitat que és poder tenir una trobada cara a cara amb un productor amb experiència que pugui fer mentoring respecte a un projecte concret.

“He après molt d’ells, tenen un talent brutal i són molt treballadors. Per mi ha sigut un descobriment. Al PMP trobes gent amb ganes i descobreixes nous projectes que es poden tirar endavant”.
David Ciurana

“Nosaltres l’any passat érem els que estàvem aquí asseguts. La nostra relació no ha acabat amb A little taste, esperem que hi hagi una continuació durant anys. Aprofiteu tots els que hi esteu aquí, és una gran oportunitat”
Sandra López

“El curt està tenint un recorregut internacional molt bo, ha anat a Corea del Sud o Austràlia, entre d’altres. Veus com des de fora veuen el cinema de gènere i com veuen el Festival de Sitges. És important aprofitar aquests espais de creadors”.
Víctor Català

“És una sort formar part d’aquesta iniciativa”.
Carlos C. Tomé, guionista

 

La Mònica Garcia, Directora de la Fundación del Festival de Sitges, va voler transmetre les seves felicitacions al projecte:

Ens sentim orgullosos de la selecció de A little taste, que hagi sortit d’aquesta sala i que es pugui veure a l’auditori amb tots els honors”.

Mònica García, directora general de la Fundació del Festival de Sitges.

Per últim, el llargmetratge de terror psicològic i claustrofòbic, Visitante, va néixer del treball del seu director Alberto Evangelio (Benniwood) i del productor Sebastián Mery (Life & Pictures). Alberto Evangelio i el seu mentor es van conèixer a la primera edició del PMP, des de llavors han treballat junts. Mentre el director parlava es podia visionar el teaser de la pel·lícula.

“És important per als productors perquè estem veient com els joves tenen moltes ganes i capacitats. Els mentors rebem informació del que succeeix a les aules i a les escoles. I les productores emergents agafen molta informació de com nosaltres ens hem arriscat i hem perdut, i els podem ajudar a com no tenir grans errades. És un matching molt important”.
Sebastián Mery

“Per mi ha sigut molt important conèixer a un productor amb experiència perquè et baixa dels núvols. Si una persona ja ha caigut, et pot orientar per a què no caiguis. Portem diferents projectes d’ençà que ens vàrem conèixer. Per la pel·lícula ja tenim les ajudes del Ministerio de Cultura i d’una televisió Estatal. (…) També tenim la carta d’interès de Michelle Jenner, entre d’altres”.
Alberto Evangelio

Les parelles formades per les productores són:

Fosca FilmsAstronaut
AndergraunLa Fábrica Naranja
Fausto ProduccionsBrea & Marín Producciones
Life & PicturesWork in Progress
BenecéAlidra Creative
Movie FilmsDieciseisbis
Mallerich FilmsCamille Zonca
Fuera de CampoNightwalk Films
AvedRuido Films
La DiferenciaClik Produccions
Alhena ProductionNoon Films

I com cada any, la cloenda va arribar amb un vermut als jardins de l’Hotel Melià amb el posterior networking entre els assistents a la jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *