Casos d'èxit

Entrevista a David Ciurana, cas d’èxit PMP: “A little taste” – Secció Oficial Festival Sitges 2019

8 de juliol 2019.

  • El film, sorgit gràcies al programa de mentoring ‘Producers Meet Producers’ de l’associació Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) organitzat conjuntament amb Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, ha estat seleccionat en Secció Oficial del Festival de Sitges (2019).
  • El productor David Ciurana, Fosca Films, ens explica com ha estat treballar en “A little taste” el curtmetratge de gènere de terror dirigit per Victor Catalá i produït amb Sandra López.

Enguany, es prepara la 5ª edició del programa de mentoring ‘Producers Meet Producers’ que tindrà lloc el pròxim 9 d’octubre en el marc del Festival de Sitges. Es tracta d’un programa sense ànim de lucre plantejat com un punt de trobada entre productors sèniors i juniors, amb el propòsit d’oferir un espai propici per a l’intercanvi de coneixements i la maduració de projectes. La jornada està organitzada per PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges (Nivell 10). Com cada any, els productors participants són citats a l’Hotel Melià durant els dies d’un dels festivals de gènere fantàstic més esperats.

 Entre els seus 3 casos d’èxits, fruit de les anteriors edicions, destaca el projecte ‘A little taste’: un curtmetratge de gènere de terror que ha estat seleccionat en la Secció Oficial del Festival de Sitges 2019.

a-little-taste

‘A little taste’

  • Gènere: Terror
  • Director: Víctor Catalá
  • Guió: Carlos C. Tomé
  • Casting: Zoe Arnao, Ayla Lopez 
  • Producció: Fosca Films

 


Entrevistem al productor “sènior” David Ciurana de Fosca Films, soci de PAC, per conèixer de més a prop com ha estat el procés de producció d’aquest projecte.

P. Com va sorgir la possibilitat de realitzar la producció ‘A little taste’?

Al PMP del Festival de Sitges de 2018, vaig conèixer a la productora Sandra López que em va presentar “Sympathy for killers”, un projecte de llargmetratge. El projecte em va interessar i vam quedar de seguir parlant-ne. Arran d’això, em va comentar que preparaven un curtmetratge amb el mateix equip creatiu de “Sympathy for killers” amb el Victor Català com a director i el Carlos C. Tomé com a guionista. Me’l van presentar i els vaig dir que estava molt bé i que si volien els ajudava. I així ha estat fins a dia d’avui.

P. Quins són els principals avantatges de participar en el programa de mentoring PMP?

Descobrir talent. Crec que tenim molt de talent a Catalunya, tant creatiu com tècnic: aquesta és una manera d’estar en contacte amb el nou talent. 

També per a descobrir noves històries i per a conèixer noves formes de fer, nous formats, etc. Estar en contacte amb els productors joves – que potser són més lliures i no tenen ni vicis ni prejudicis – està bé, és positiu, perquè aprens i veus la il·lusió que ells tenen i que t’encomanen.

A més és una oportunitat per a transmetre els teus coneixements i/o experiències als nous productors. Tot i que ja estan molt formats, és bo que coneguin la realitat del sector.

P. Com descriuries l’experiència de col·laborar amb una productora junior?

Molt positiva. Són gent amb moltes ganes, molta il·lusió, que treballen molt i que van endavant sigui com sigui. A vegades has de frenar-los però ja és això. A més en saben molt, el que deia: el talent és gran.

P. Com ha estat el procés de producció del curtmetratge? Quant de temps heu treballat en el projecte?

Bé, jo he estat de suport per a tot el que necessitessin. Com he dit, formen un equip creatiu amb director, guionista I productora que s’entenen molt bé i que treballen molt bé junts. Ho vam gestionar amb la meva productora Fosca Films, però ells van portar quasi tota la feina. Tenien molt clar el que volien fer i ha quedat genial. Tot el procés han estat 5 mesos de treball: 4 dies de rodatge i la postpo, que  ha estat una mica llarga; això ja passa, però ha estat ràpid.

P. Què significa per vosaltres estar seleccionats en secció oficial a un referent com és el Festival de Sitges?

La selecció al Festival de Sitges és, mai millor dit, fantàstica per a nosaltres i per al curt. La veritat és que és una de les primeres coses que vam parlar en començar el projecte, és un curt molt ‘Sitges’. Per a ells era un objectiu i un “somni” poder participar-hi i ara estem aquí. El Festival de Sitges és el millor festival de gènere i la veritat que ens ajudarà molt en la difusió i en el recorregut del curt per altres festivals, etc. Ens fa moltíssima il·lusió participar en la Secció Oficial i agraïm una vegada més la invitació del Festival.

P. Pel que sabem a dia d’avui, el curtmetratge també ha estat seleccionat a festivals internacionals com ‘Bucheon International Fantàstic Film Festival’ (Bifan) o ‘Grossman Fantastic Film Festival’. Com a productor, quin és el valor dels festivals de cinema per a una producció? I de les seves activitats cara a la indústria?

Sí, el curt està funcionant bé. El Victor Català, el director, ara ha tornat de Corea del Bucheon Film Festival. Bé, pels curtmetratges els festivals són la vida. Sabem que els curts no funcionen comercialment (la majoria), així que el que els dóna valor són les participacions en festivals i els premis. Jo porto vint anys fent curtmetratges i he estat a molts festivals. És una satisfacció veure el curt en pantalla gran o molt gran i amb una sala plena de gent.

En quant a les activitats d’indústria, doncs també estan molt bé. Com tot, hi haurà de més o menys interessants – això ja és a gust o necessitats de cadascú – però sempre aprens coses, sempre descobreixes coses noves i està bé fer activitats dins els festivals on ens trobem els agents del sector per compartir i intercanviar opcions; i sobretot ajudar-nos i unir-nos. 

P. I per últim, sabem que enguany tornes a participar al PMP. Com a productora sènior i amb experiència, quin és el teu consell per als nous productors?

Bé, jo sempre els dic que perseverança. La producció és una carrera de fons, s’ha d’aguantar i insistir els cops que facin falta. I també que estiguin preparats per les negatives. Tindran molts NO als seus projectes, així que s’ha d’estar preparats, no defallir i insistir. Treballar molt i molt.

Gràcies David per compartir amb nosaltres la teva experiència i professionalitat com a productor audiovisual. 


L’experiència per a una productora emergent.

El Victor Català i la Sandra López, director i productora del curtmetratge que van presentar la seva candidatura com a productors juniors en anterior edicions del PMP, comparteixen la seva experiència i entusiasme a través d’aquest vídeo:

https://youtu.be/gx-CfehmlsQ


“Estem molt contents perquè aquest any hem pogut estar seleccionats al Festival de Sitges – del qual som molt fans des de fa temps – on tindrà lloc la première nacional del curt.”

Victor Català, director de ‘A little Taste’.

INSCRIPCIONS #PMP2019

Fins al 2 d’agost es pot presentar la candidatura per formar part del programa Producers Meet Producers 2019 (#PMP2019). Com cada any, una comissió triarà entre les productores júniors per fer el millor maridatge amb una productora sènior amb l’objectiu que durant any, es realitzi un seguiment i/o acompanyament per a impulsar la creació, resoldre dubtes i establir sinergies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *