PACInforma, Publicacions, Què fem?

OPA-PAC: Estudi de la producció de sèries a Espanya l’any 2009

5 de maig 2021.
L’Observatori de la Producció Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra i Productors Audiovisuals de Catalunya han concretat en una línia de treball estable de divulgació amb format d’infografies amb dades extretes dels estudis existents o d’estudis que puguem generar de nou, amb la finalitat d’ajudar a difondre contingut contrastat per al debat públic sobre l’audiovisual a Catalunya, amb referència a tot arreu.
Aquesta línia està oberta a continguts que puguin sorgir per a difondre resultats dels informes de l’OPA sobre temes com l’animació, sèries o plataformes. Les sèries estadístiques sobre producció i exhibició de cinema o  la producció de sèries a Espanya 2019 en són exemple i en podeu consultar els estudis a la web d’OPA i al nostre apartat de publicacions.
La col·laboració respon exclusivament a l’interès compartit per a impulsar un coneixement millor de la situació del sector audiovisual, els seus problemes i perspectives de futur.

Les sèries (sobretot de ficció) han esdevingut els darrers anys el centre d’atenció de la producció audiovisual. Per part de les televisions, les plataformes, les productores  i la ciutadania. Ningú sap per quan de temps serà així, però a l’actualitat s’emporten el gros dels pressupostos de creació i de producció, arrosseguen professionals cap a aquesta formats, i atrauen el públic en la batalla de les plataformes per capturar la seva atenció.

Davant d’aquest fenomen, el gran perdedor podria semblar el llargmetratge, un format audiovisual que ha travessat tot tipus de circumstàncies al llarg de la seva trajectòria vital, però no obstant se segueixen produint moltes pel·lícules, més que mai. Un altra cosa són els recursos econòmics que s’hi aboquen per a fer-los possibles, i de quines fonts arriben. Amb aquest article volem fer una repassada a l’evolució d’aquesta magnitud a Europa: els costos/pressupostos de producció.

Aquesta i altres sèries formen part del present informe, que pretén seguir amb l’anàlisi de la ficció seriada produïda durant el 2019. Comprovarem si aquesta àrea de la indústria televisiva ha crescut respecte l’informe anterior, centrat en els anys 2017 i 2018. En aquest cas, hem introduït quatre operadors que no es van estudiar a l’informe anterior: TVC, HBO, Mitele i Playz.

Afegiu-vos al debat a les nostres xarxes sota el hashtag #DadesSèries19.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *