Activitats

Els Vermuts de PAC: Estrenem la Sala “En Construcció” al campus de la UPF

11 d’abril 2022.

Dijous 7 d’abril vam organitzar una nova edició dels Vermuts de PAC, on vam ser convidats per part de la Universitat Pompeu Fabra a fer ús de la seva nova sala de projecció anomenada En Construcció, en referència al film documental homònim de José Luis Guerín. Aquesta nova sala està dotada d’un projector i una pantalla, juntament amb un sistema de só 9.1, i amb una capacitat per a 30 persones, per tal de d’oferir la millor qualitat possible tant al alumnat com als professionals, en aquest cas les productores sòcies de PAC.   L’acord UPF-PAC es basa en tres áreas:

  • Una aliança amb OPA (Observatori de la Producció Audiovisual) per a la divulgació d’estudi que generin debat.
  • Que les productores col·laborin en els programes de mentoria “En Residència”.
  • La dinamització de la sala de projecció, on les sòcies PAC, de forma exclusiva, en tindràn disponibilitat gratuïta per a passis tècnics. L’objectiu és crear així un vincle entre el present del sector de la producció audiovisual i les futures generacions. 

L’acte va ser conduït per Mercè Oliva Doctora en Comunicació Social i Directora del Grau en Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra juntament amb Jordi Balló, productor i professor del grau de Comunicació Audiovisual en la mateixa universitat. Ambdós es van encarregar de compartir els objectius d’aquesta col·laboració i de definir el paper primordial que han de tenir tant les empreses productores com les universitats, en consolidar i enfortir el sector audiovisual català, i posar en valor la figura del productor. 

 

Posteriorment es van realitzar les projeccions de dos fragments de projectes de final de grau de la UPF fruit de les mentories amb productores consolidades, i també es va poder visionar el vídeo promocional del Producers Meet Producers , incubadora de productores de referència que lidera PAC des de fa 7 edicions dins el marc del Festival de Sitges.

 

Desprès, les assistents van visitar l’Àrea Tallers de la UPF on els productors Sebas Mery i Xesc Cabot duen a terme un  programa de mentories“en Residencia” . Un programa d’incubació dels alumnes de UPF per generar experiències entre la comunitat universitaria i les indústries culturals.

Finalment, en l’exterior del campus vam gaudir d’un vermut de networking entre les productores assistents  més els responsables de la Universitat i altres professionals del sector. 

 

El clima distès  va servir per seguir teixint sinergies i relacions entre les sòcies de Productors Audiovisuals de Catalunya. Fomentem i dinamitzem accions de networking entre diferents agents del sector audiovisual per tal d’enfortir una xarxa de relacions forta i consolidada. 

 

 

 

  • “El que més ens ha agradat dels Vermuts de PAC és tenir l’oportunitat de sortir de l’oficina i conèixer a personas que estan disposades a col·laborar mútuament amb els nostres projectes, creant així una xarxa de treball.

Célia (Fábrica Naranja) i Yolanda Puga (Yolanda Puga Producciones).

 

  • Penso que és una iniciativa formidable. El fet que la Universitat s’obri a la PAC, per tal que puguem utilitzar les seves instal·lacions, ens permet estar en contacte amb els seus alumnes, que aquests puguin testejar els nostres treballs, i a la vegada que nosaltres puguem seguir els treballs que fan ells. Penso que és una acció molt enriquidora, i ens n’hem de felicitar, perquè poden sortir coses molt interessants d’aquí

Norbert Llaràs (Alhena Production)

 

  • Estem molt satisfets amb l’experiència de l’acompanyament i mentoria d’un dels projectes del programa “en residència” de la Universitat Pompeu Fabra, ja des de les versions inicials del guió. Les creadores del projecte ens van encomanar des del primer moment la il·lusió, l’entusiasme i la seva mirada fresca i juvenil, i poc a poc vam anar descobrint que alhora demostraven una maduresa i un nivell d’autoexigència per damunt del propi de molts professionals del sector. Per la nostra part, estem també feliços de veure com les creadores escolten els nostres consells, tant a nivell artístic com purament industrial, incorporant al projecte aquells que troben adients. Poc a poc estem fent créixer plegats un film potent, arriscat i emocionant, que de ben segur acabarà trobant el seu espai a festivals, sales de cinema, televisions i plataformes de distribució digital. De cara al futur creiem que estaria bé estructurar una forma senzilla d’ajudar a finançar a nivell públic aquests projectes tant potents, que tenen un encaix difícil dins de les fórmules més habituals de finançament de la indústria del nostre país.

Xesc Cabot i Pep Garrido(Atiende Films)

  • “Aquest esdeveniment d’avui ha estat important primer, perquè la universitat ha obert les portes al sector de la producció audiovisual per tal de crear un diàleg entre estudiants i els productors consolidats. Per tant, és important generar aquests punts de trobada per tal que passin coses i consolidar un futur alentador i motivador tant per als alumnes com per als productors i empresaris del sector audiovisual. També és un tema interessant perquè els productors també estan interessats el coneixement i en el futur dels estudiants que s’incorporaran a les seves productores o produccions. Per tant avui és un dia important ja que hem creat un punt més en la col·laboració interinstitucional público-privada per assegurar el futur del sector audiovisual.” 

Carme Melús (Barcelona Film Commission)

 

  • “Aquest esdeveniment em sembla molt necessari perquè és el link entre el talent jove i els productors seniors. És com el hambre y las ganas de comer. Els productors busquem talent, i els estudiants, el talent, busquen a gent que pugui materialitzar les seves idees i els seus somnis.” 

Carlos Pastor (Gaia Audiovisuals S.L).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *