FrameFriday

#FrameFriday – L’Hospitalet, simfonia d’una ciutat

Divendres, 04 de novembre del 2022

Avui us parlem del documental L’Hospitalet, simfonia d’una ciutat, una producció de la sòcia Frame Zero, Televisió de Catalunya, CCMA, amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet i el suport de l’ICEC

El documental  retrata la idea d’un districte cultural a l’Hospitalet de Llobregat mentre la ciutat es troba immersa en plena  metamorfosi urbanística i social, s’estrenarà l’11 de novembre a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat i el 15 de novembre al programa “Sense Ficció” de TV3. El film és un viatge per diferents col·lectius d’artistes, entitats socials, ocupes i veïns de tota la vida que expressen les seves il·lusions i inquietuds davant el gran canvi, tant urbanístic com social, que s’està produint a la ciutat.

Dirigit per Joan López Lloret, el documental és una mirada al passat i al futur d’un territori que està passant de ser una ciutat dormitori i industrial a una possible àrea residencial amb equipaments culturals, amb la participació de comissaris internacionals de districtes culturals, urbanistes, gestors culturals, comissaris d’art o protagonistes del districte cultural de Shoreditch a Londres, que dibuixaran el complex mapa d’aquesta població que ha crescut a l’ombra de Barcelona.

López Lloret ja havia posat la mirada en les transformacions de les ciutats a alguns dels seus anteriors documentals com Encants, diari d’un trasllat, que reflecteix el canvi urbanístic dels encants vells, Temps de caritat, sobre la història de la Casa de la Caritat i el naixement del CCCB, o Sunday at five, que relata el procés de pau a Irlanda i la recuperació d’alguns espais urbans a Belfast.

Us deixem la sinopsi a continuació i us animem a veure-la quan s’estreni!

La segona ciutat catalana més poblada i una gran desconeguda, l’Hospitalet ha crescut dividida per les vies de tren i per onades d’immigració que han dibuixat una realitat diversa i complexa. El desús i l’estat d’abandonament de les antigues fàbriques, així com l’encariment del sòl a Barcelona, han convertit la ciutat en una ubicació molt atractiva per a artistes i creadors. La creació d’un districte cultural i el soterrament de les vies del tren obren les portes a un futur incert. Allò que podria ser un oasi per als artistes i per a la cultura, acabarà convertint-se en una nova gentrificació o serà l’inici d’un projecte innovadLor per a tothom?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *