FrameFriday

#FrameFriday – Pacifiction

Divendres, 2 de setembre del 2022

Avui dia 2 de setembre és el dia en què s’estrena ‘Pacifiction’, l’èxit d’Albert Serra amb producció de la nostra sòcia Andergraun Films. La pel·lícula es va estrenar el passat 26 de maig al 75è Festival Internacional de Cinema de Canes i ahir, 1 de setembre, la crítica la va poder veure en la seva preestrena a La Filmoteca de Barcelona.

És una producció de la nostra sòcia Montse Triolaen coproducció amb Idéale Audience (França), Rosa Filmes (Portugal) i Tamtam Film (Alemanya).

Originalment titulada ‘Bora Bora’, el llargmetratge està protagonitzat per l’actor parisenc Benoît Magimel, compta amb la presència de l’actor vilanoví Sergi López, el banyolí Lluís Serrat, entre d’altres, i ha estat rodada a la Polinèsia Francesa.

Us deixem la sinopsi a continuació i us animem a anar-la a veure al cinema!

A l’illa de Tahití, l’alt comissari de la República, el representant de l’Estat francès, és un home calculador de maneres impecables. Tant a les recepcions oficials com als establiments il·legals, no deixa de prendre el pols a una població local al caire de la insurrecció. Sobretot quan s’instal·la el rumor que s’ha albirat un submarí que podria reprendre els assajos nuclears francesos.

Entre el thriller i el viatge interior, Pacifiction contraposa la idea del paradís i la corrupció. Serra reivindica un territori d’exploració narrativa, de recerca de l’originalitat i de l’ambigüitat. El punt de partida del film van ser els diaris de l’actriu polinèsia Tarita Teriipaia, esposa de Marlon Brando.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *