Activitats, Què fem?, Tàndem productores festivals

PAC a les Jornades Professionals del Cerdanya Film Festival

6 de setembre de 2022

El passat 5 d’agost, va ser marcat per l’inici del Cerdanya Film Festival i les Jornades Professionals d’aquest mateix esdeveniment. Les jornades professionals del Cerdanya Film Festival han comptat amb una “participació massiva tant de productores com de professionals de l’àmbit pirinenc, Espanya, França i Andorra”, segons han explicat des de l’organització. En total, hi han pres part uns 250 professionals en les tres jornades realitzades.

Aquestes van començar amb una xerrada de Norbert Llaràs, president de Productors Audiovisuals de Catalunya, i productor a Alhena Production, que va valorar molt positivament aquests tipus d’esdeveniments dedicats a crear xarxa i enfortir el teixit audiovisual del territori.

La primera jornada, dedicada al Pitch de projectes, va congregar 46 presentacions de projectes de curtmetratges, llargmetratges, documentals i sèries i transmèdia. D’aquests, el jurat va escollir-ne 10 en primera ronda que es van presentar davant d’un panell de productors sènior.

A la tarda, es van organitzar tres focus group: un sobre finançament i línies de subvencions de l’ICEC, amb Carme Puig (tècnica de l’audiovisual); un segon sobre finançament de projectes en el marc de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, amb Flora Bacquelaine (tècnica de l’Euroregió); i un tercer sobre formats transmèdia i sèries web, a càrrec de Marta Vazgo, Sofia Squittieri i Patricia Peñalver, impulsores del projecte “Chicos, la serie” i que acumula 2 milions de seguidors.

 

L’endemà, dins del Meeting Transfronterer, la jornada es va iniciar amb la ponència i col·loqui posterior de la mà de Jordi Garcia-Petit, director del Parc Natural del Cadí-Moixeró sobre “Rodatges sostenibles en els espais protegits del Pirineu”, on va posar llum sobre la diferent classificació dels espais naturals a Catalunya i la seva accessibilitat, així com les condicions que els espais protegits demanen a les productores per tal de rodar-hi. També es va posar l’accent en la necessitat de fomentar uns rodatges i unes produccions sostenibles, adaptades a l’entorn i que minimitzin l’ús de recursos. El col·loqui el va moderar en César Candilejo, Director Artístic del CFF.

El plat fort de la jornada va ser la segona ponència, sota el nom de “Show me the money – Ajudes i incentius fiscals disponibles per a produir i rodar a Espanya” i que va tractar el finançament de pel·lícules i incentiu fiscal a Espanya de la mà de ECIJA ABOGADOS, amb el soci de la firma i expert reputat en Propietat Intel·lectual Juan Salmerón, juntament amb les expertes en Tax credit i Tax rebate Helena Suárez i Carmen Aguado.

Les jornades s’han convocat amb la complicitat de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), l’ICEC, l’ICAAMinisterio de Cultura, el Parc Natural del Cadí-Moixeró, la Diputació de Girona i IDAPA i han tingut lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà, espai cedit per l’Ajuntament de Puigcerdà.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *