Entrevista al productor Norbert Llaràs
El Valor de les sòcies

El retrat dels productors

14 de maig 2018.

Estem d’aniversari. Aquests 40 anys són un reconeixement a tots els productors que amb esforç i confiança ens han fet créixer. Junts hem aconseguit crear futur, convençuts que cal posar en valor la figura del productor independent.

Per això us presentem dos projectes que ens fan especial il·lusió. Els hem retratat i gravat en un esforç de donar-los la visibilitat que es mereixen. El Daniel Escalé, fotògraf amb més de 20 anys d’experiència els hi ha posat cara, amb una mirada externa totalment cinematogràfica. L’Helena i el Thiago, estudiants de l’Universitat de Barcelona, s’han encarregat de donar-los veu, apropant dues generacions de productors.

Llum entre les ombres

El fotògraf Dani Escalé té més de 20 anys d’experiència amb el món audiovisual. Vinculat darrerament amb el teatre i el cinema, ha realitzat un gran nombre de cartells per obres de tot tipus. En paraules de Joaquim Oristrell, “Més que retrats el que aconsegueix és una reinvenció del fotografiat, una mirada original i fantasiosa, creativa, especial”.

Lluís Miñarro a la seva productora. Foto per Dani Escalé

“El Lluís viu el cinema, respira cinema i s’alimenta de cinema. Per a ell no només és un art, sinó que és la seva vida. Una vida que reposa en les seves esquenes dins de capses de cartó.” Daniel Escalé

El projecte “Llum entre les ombres” té com a objectiu realitzar retrats dels productors catalans per donar visibilitat a la figura del productor i descobrir qui hi ha darrere d’aquest càrrec. Retrats particulars i diferents amb una posada en escena cinematogràfica, mostrant les peculiaritats i el tarannà de cada un dels productors amb composicions senzilles i cuidades. És per això, que cada productor tria el seu entorn, racó de la casa, de l’estudi o be algun escenari amb encant on ell es senti a gust o senzillament sigui especial per a ell.

Així som, productors

Les peçes estan realitzades per Helena Colom i Thiago Rizardi, alumnes del Grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcerlona. El video d’un minut, és una breu entrevista als productors que combina l’il·lusió d’aquells que començen i l’expèriencia, dels que responen a tres preguntes:

  • Per què et vas fer productor?
  • Com es diu la teva productora i perquè?
  • Quina pel·lícula t’hagués agradat produir?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *