Activitats, Què fem?, RSC - Sostenible

Repensem i reciclem per un cinema sostenible

10 de desembre 2019.

PAC, juntament amb les entitats CFF, SUNCINE, OPA-UPF hem sumat forces per crear un grup de treball pioner. R4 Films, actua com a difusor de continguts sobre “greenshooting” i duu a terme una campanya de sensibilització dins del sector audiovisual sobre continguts de sostenibilitat.

Per facilitar el canvi a unes pràctiques més sostenibles dins del sector, R4 Films, treballa amb diferent documentació i bibliografia per tant de ser-ne un referent.

PAC va coorganitzar, durant el mes de novembre 2019, en el marc dels festivals FICMA-SUNCINE i L’Alternativa, dues jornades sobre sostenibilitat dins de l’audiovisual. Amb l’objectiu de sensibilitzar i crear nous continguts que serveixin d’inspiració per aplicar noves formes de sostenibilitat dins del cinema.

La primera, en el marc del Festival Internacional de Cinema i Medi Ambient de Barcelona, va ser una taula de treball: “Repensem i Reciclem: Per un Cinema Sostenible”.

La moderació de la qual va anar a càrrec de l’Anna Guitart i l’Ana Galán.

El propòsit de l’activitat era elaborar un document com a punt de partida, que inclogués bones pràctiques per un cinema sostenible. La taula de treball la conformaven una vintena de professionals del panorama audiovisual: productors, festivals, administracions, universitats i productors internacionals presents al FICMA.

La segona, en el marc de L’Alternativa, ‘Més enllà de la Green Shooting Card’, va ser una trobada professional multidisciplinària i transversal amb tota mena de continguts que aportaven noves perspectives per aplicar la sostenibilitat dins del nostre sector.

Es van analitzar els criteris per fer una cinematografia sostenible i aprendre a ser coherents amb els valors que el cinema vol projectar.

La jornada va servir per reflexionar sobre les possibles mesures per reduir l’impacte ecològic dins la creació audiovisual, i ampliar-ne la visió respecte a la sostenibilitat. No és només un aspecte ecològic; sinó un canvi de paradigma, que va més enllà, és un canvi cultural.

La jornada que es va poder seguir íntegrament per streaming, la podeu recuperar aquí on trobareu tots els vídeos.

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *