El Valor de les sòcies

Mor l’actor Enric Molina, protagonista de “Sense Sostre”

25 de maig 2021.

L’actor Enric Molina, protagonista de la pel·lícula ‘Sense sostre’, va morir la matinada del passat 22 de maig a causa de complicacions respiratòries.

Molina, de 54 anys, havia dedicat els darrers anys a la interpretació, després d’una vida molt difícil en què va haver de malviure més de vuit anys al carrer. Va poder evocar aquesta experiència a obres de teatre com ‘L’últim crit’, dirigida per Ivana Miño (Arrels Fundació), ‘Sis personatges, homenatge a Tomàs Giner’, al Teatre Lliure, i sobretot, a l’esmentada pel·lícula de ficció ‘Sense sostre’, dirigida per Xesc Cabot i Pep Garrido (amb producció d’Atiende Films i Alhena Production).

‘Sense sostre’ es va estrenar a finals del 2019 al Festival de Gijón i va estar més de dos mesos en cartell en cinemes de tota la península. A la pel·lícula, Molina encarna el personatge del Joan, un sensesostre que malviu als carrers de Barcelona amb el seu inseparable gos Tuc. La interpretació d’Enric Molina, prodigiosa i colpidora, el va revelar com un actor amb un instint a l’abast de ben pocs, i molt mitjans es van fer ressò de la feliç descoberta.

La seva delicada salut, conseqüència d’anys de viure a la intempèrie i agreujada pel confinament, ha estroncat prematurament una carrera que tot just ara arrencava.

Sempre que tenia l’ocasió, l’Enric deia: “No hi ha mal que per bé no vingui; haver viscut al carrer m’ha permès poder interpretar amb versemblança el personatge d’un sensesostre, i contribuir a obrir els ulls de les persones cap a aquesta realitat. Va ser fàcil, només vaig haver de rebobinar una mica”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *