PACrepresenta, Què fem?

PAC dona suport al Circuit Urgellenc – I LOVE CINEMA DE POBLE

7 d’octubre 2020.

PAC ha donat suport al Circuit Urgellenc en la seva campanya I LOVE CINEMA DE POBLE mitjançant una carta a la consellera Vilallonga per garantir la supervivència de la xarxa de cinemes rurals  

 

Albert Serra Juanola  en condició de President  de PAC – PRODUCTORS AUDIOVISUALS DE, exposo que:

 

    • Coneixent la trajectòria i labor de Circuit Urgellenc S.A. i entenent que aquesta és essencial per al manteniment de la cultura cinematogràfica a les zones rurals de Lleida, La Franja i en d’altres poblacions de Catalunya com Ripoll o Montblanc.
    • Coneixent com de fràgil i sensible pot arribar a ser la supervivència d’un cinema i entenent que en les zones rurals, per les seves característiques poblacionals i geogràfiques, aquesta supervivència és encara més amenaçada.
    • Tenint en compte el context de l’actual Estat d’Alarma i pensant en les greus conseqüències que la cultura en general i el cinema en particular pot patir.

Resolc que:

La nostra entitat dóna suport a la iniciativa de Circuit Urgellenc de sol·licitar un ajut directe a la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya que garanteixi la supervivència de la xarxa de cinemes rurals que Circuit Urgellenc suporta.

Considerem que aquesta iniciativa i qualsevol que ajudi la supervivència de les sales de cinema i l’exhibició cinematogràfica, sector greument castigat durant la crisi del 2008 i que va suposar la pèrdua de moltes sales ha de ser una prioritat en l’agenda cultural de la Conselleria i el Govern de la Generalitat.

Cal recordar que, segons l’estudi sobre la salut del cinema a Catalunya presentat per l’acadèmia del cinema català l’any passat, en l’actualitat, 9 de cada 10 municipis ja no compten amb oferta cinematogràfica regular. A més, les comarques de l’Alta Ribagorça, el Moianès, el Pallars Sobirà, el Pla de l’Estany i La Segarra, ja no tenen cap cinema actiu; i n’hi ha 7 més en situació de risc amb un sol cinema actiu i monopantalla: Aran, Berguedà, Garrigues, Pallars Jussà, Pla d’Urgell Priorat i Solsonès.

Amb aquestes dades a la mà, és essencial remarcar que Circuit Urgellenc fa arribar el cinema en format itinerant o aire lliure a l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i La Segarra i que manté els últims cinemes actius d’Aràn, Berguedà, Garrigues, Pla d’Urgell i Solsonès.

 

I LOVE CINEMA DE POBLE és una campanya privada vinculada a l’empresa Circuit Urgellenc.

Nosaltres som una empresa exhibidora de cinema de Lleida i Aragó que va néixer fa gairebé 80 anys per portar el cinema a tots els petits pobles de les Províncies.

Som una empresa familiar, en tots els sentits. Pere Aumedes la gestiona i tant ell com la resta de socis de l’empresa són descendents directes de Ramon Vilaltella i Joan Aumedes, els fundadors; a més a més, la resta de treballadors, més de 60 repartits per 35 cinemes de poble entre Catalunya, Aragó i les Illes Balears, també som una gran família.

L’objectiu de la campanya és aconseguir el finançament necessari per mantenir oberts els cinemes de poble que l’empresa gestiona i poder pagar, durant aquests dos propers mesos, que seran tant i tant difícils, les nòmines dels més de 60 treballadors fixes que sustenta i despeses fixes que genera mantenir tots els cinemes oberts.

Aquesta campanya és causa directa de la pandèmia de Coronavirus que ha comportat l’obligatorietat de tancament de tots els cinemes, ja sigui a instància dels ajuntaments al començament de la crisi o seguint les indicacions del Govern a posteriori. Aquesta situació FORÇADA ha comportat la pèrdua instantània de tots els ingressos, però les obligacions de pagaments s’han mantingut. En aquests propers mesos haurem de fer front a les nòmines, a les factures de proveïdors emeses amb anterioritat, a les quotes de retorn dels crèdits derivats de les *digitalitzacions i manteniments essencials* a les sales (recordem que fa uns anys es van haver de digitalitzar totes les sales i va comportar una despesa exhorbitada que de mitjana van suposar uns 30.000e per sala), …

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *