Activitats, Tàndem productores festivals

PAC participa a la Trobada de Talent del Festival Galacticat de Tàrrega

20 setembre 2022,

 

Des de Productors Audiovisuals de Catalunya apostem per descobrir i acompanyar aquest talent emergent per tal que en un futur es puguin consolidar dins del sector audioviusal. És per això que des de fa uns anys apostem per la incubadora de projectes Producers Meet Producers, al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Aquest mateix any, també hem participat en la Trobada de Producció Emergent Catalana del D’A Film Festival i Atorgarem el Premi Productor/a Emergent PAC al Filmets Badalona Film Festival.

Aquest estiu, del 15 al 21 d’agost, va tenir lloc la novena edició de Galacticat – Mostra de cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, a Tàrrega. Fou la primera edició en què el festival va acollir una acció d’indústria anomenada Trobada de Talent‘. Es tracta d’un Campus de Talent basat en un concurs de guions amb l’objectiu de crear sinergies, establir contactes i compartir coneixement.

La  Trobada de Talent és un Campus de Talent basat en un concurs de guions amb projecte. Es persegueix impulsar creadors mitjançant la generació de noves oportunitats d’entrada a la indústria, així com la realització de classes magistrals per als guanyadors amb l’objectiu de formals i preparar-los per a les trobades que s’organitzaran.

Per part de PAC, Norbert Llaràs, president de Productors Audiovisuals de Catalunya, i productor a Alhena Production, i Xavier Atance, productor a Benecé Produccions,  van assistir a la trobada de talent com a membre del jurat encarregat d’escollir el millor projecte.

 

Pel que fa als projectes que s’han aixecat a partir de la Trobada son aquests:

 

La productora Gold Tower Producciones, capitanejada per Miguel Ángel Poveda i que va participar a la 1a TrobadaDeTalent, organitzada pel Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent – GALACTICAT i per JAR Producciones, i feta amb el suport de PAC, ICEC, DIPUTACIO DE LLEIDA, INSTITUT D’ESTUDIS ILERDENCS I AJUNTAMENT DE TÀRREGA, ha signat un conveni de coproducció amb Barrio Producciones per a la realització de la sèrie WASD, que va ser el projecte escollit amb menció especial per tots els membres del jurat d’aquesta primera edició. A més, Coco Films, que també va formar part del jurat de la 1a TrobadaDeTalent, ha signat un acord de producció amb Nerea Úbeda Segura per a la realització del seu curtmetratge PLASTIFICADOS.

 

La finalitat de la ‘Trobada de Talent’ és crear comunitat i impulsar els nous creadors establint contacte entre ells i diversos sectors i actors de la indústria cinematogràfica. La trobada tenia per objectiu:

  • Crear una xarxa de comunicació entre creadores, productores i altres agents de la indústria
  • Ser una trobada física que permeti a aquestes entitats formar noves relacions professionals
  • Donar als projectes finalment escollits l’oportunitat de realitzar un pitch, davant d’una sèrie de productores catalanes amb la finalitat que els projectes es puguin canalitzar

La trobada, a més, està vinculada al territori i té la missió paral·lela de promocionar l’activitat econòmica al voltant de la indústria cinematogràfica, a través d’activitats lúdiques i culturals per als assistents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *