Edicions PMP

Producers meet Producers – 8a edició (2022): “Una edició per a recordar”

18 d’octubre 2022,

La 8a edició del Producers meet Producers es va celebrar un any més dins del marc del Festival de Sitges. L’edició d’enguany va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i el departament d’indústria del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de SitgesPIAF i EGEDA; també compta amb el finançament l’ICAA – Unió Europea_NextGenerationEU, dins el Pla de recuperació i Transformació i Resiliència (PRTR)

En total el Producers Meet Producers va aplegar 24 productores fent xarxa, de les quals 10 eren productores consolidades, i 14 emergents.  Més de 90 professionals de la producció van coincidir durant el llarg de tota la jornada fent xarxa.

Un any més l’acte va tenir lloc a la Carpa Noray, on els assistens a mesura que anaven arribant,  van poder gaudir d’un esmorzar, gentilesa de l’Ajuntament de Sitges. Posteriorment l’esdeveniment va ser inaugurat amb els discursos de Mònica Garcia, directora General de la Fundació del Festival de Sitges, Giullem Escolà, regidor de Promoció i Ocupació de Sitges i Norbert Llaràs, president de PAC Productors Audiovisual de Catalunya  destinats a realçar la incubadora del PMP.

 

El festival i el PMP ens donen aquella empenta per a seguir en el món audiovisual
-Mònica Garcia, directora general de la Fundació del Festival de Sitges

 

Després d’aquests anys, el programa PMP s’ha consolidat i és un èxit. S’ha demostrat que dona els seus fruits
-Guillem Escolà, regidor de Promoció i d’Ocupació de Sitges

Seguidament, es van  presentar els diferents casos d’èxit, que van tenir l’oportunitat de parlar sobre com el seu pas per al PMP. I com aquest va ajudar a tirar endevant els seus respectius projectes. Els casos PMP presentats en aquesta edició van ser:

 • La Pasajera produit per Eye Slice i mentoritzat per Joan Ginard (Recording Movies). El film “La Pasajera” (Raúl Cerezo, Fernando González) va ser seleccionat a competició oficial del Festival de Sitges del any 2021, convertint-se així en un dels títols de gènere clau de l’any, després d’haver sigut un projecte mentoritzat al PMP 2018.
 • En Busca de la Singla (La Fábrica Naranja – Montse Triola), on l’assessorament, l’impuls, la visio de com internacionalitzar-lo i de com posicionar-se per cercar finançament van ser clau per al llarg recorregut que ha fet durant tres anys per festivals i laboratoris. L’estrena està prevista per al  2023
 • Huellas (Ainoha Bolaños – Javier Rueda), projecte mentoritzat l’any 2017. Actualment tenen signat un contracte d’opció amb una productora catalana, per fer una sèrie (sigui de tv o de plataforma) i compta amb una clàusula que es reserva la possibilitat de poder adaptar-ho a altres formats, com ara llargmetratge. L’han signat amb assessorament del GAC.
 • Work it Class! (Pol Digger – Sandra Forn) és un projecte molt especial, ja que és el darrer fruit d’una relació continuada de col·laboració que neix a la primera edició del Producers Meet Producers 2015

 

 

El Premi Dossier va ser atorgat  a  Clara Julián, exalumne del Grau de Comunicació i Indústries Culturals (Grau CIC), per el projecte La gàbia de les flors de la productora emergent Raski Films. El premi va ser entregat per Guillem Escolà i Norbert Llaràs i consta  d’un any de pertinença a PAC. El projecte ha estat seleccionat per a participar en el Pitching Audiovisual de Ficció, de la setmana del Talent organitzat pel Clúster.

 

Fotografia per Joan Sanmartí

Les taules de treball van constar dels següents maridatges:

Mentories:

 • Paloma Zapata – Possible Films
 • Norbert Llaràs – Laca Producciones
 • Sebas Mery – La Diferència
 • Ricard Sales – Maria Cubí i Jordi Esteve
 • Xavier Atance – Alexandre Rossell
 • David Ciurana – Iral Films

Consultories:

 • Joan Ginard – Tirando Plano i Por la Sombrita Cine
 • Eva Fontanals – Gusano Films i La Chincheta Comunicación
 • Laia Bosch – Raski Films i As Cinema
 • Xènia Puiggrós – Love our Films Media i Jofre Viaplana, Laura Vozmediana

 


Fotografia per Joan Sanmartí

Aquest any l’enquesta realitzada als productors emergents mostra com en la màjoria de casos s’han treballat amb els seus mentors o consultors en ampliar el seu coneixement dels mercats, de la indústria i el sistema finançer d’una producció, i dels models de finançament del sector. Amb això des de l’organització del PMP ens complau observar que la incubadora dona els seus fruits, connectant productors consolidats amb productors emergents de forma que existeixi un traspás d’informació sobre el sector entre ells.


També es va realitzar una taula rodona on van participar productoras audiovisuals d’altres comunitats que formen part de Productoras Independents Audiovisuals Federades (PIAF): Antonio Mansilla (AVAPI), president; Marian Fernández (IBAIA); Mario Madueño (AMA); i Rosa Garcia (NAPAR). Durant aquesta taula rodona es va presentar a PIAF davant dels assistens, es va parlar de les lineas d’actuació d’aquesta associació i de la realitat diaria del sector de la producció audiovisual.

Antonio Mansilla va comentar que estan centrats “en la defensa de la propietat intel·lectual, la definició del productor audiovisual independent, i la reclamació a Hisenda de 200 milions d’euros que deu pel pagament del IVA a totes les televisions públiques”.

El 2022 hem recuperat el clàssic vermut que es va haber de cancelar en les anteriors edicions a causa de la pandèmia. En aquesta edició ens ha permès un cop més realitzar una trobada entre diferents agents del sector i productors, per tal d’enfortir el teixit i les conexions de la producció audiovisual.


Fotografia per Joan Sanmartí


Fotografia per Joan Sanmartí

 

Iban Fernández de Lee Films va dur a terme la masterclass, La Inquilina, 9 minutos y mucho que contar, que es va enmarcar dins dels Pont al Coneixement, organitzat per PAC.

Tenemos que saber donde y como comunicar nuestros contenidos para que generen un mayor impacto”

-Iban Fernández

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *