Activitats, Formacions Productors

“Què fem els productors i guionistes amb la Propietat Intel·lectual davant les noves eines tecnològiques” Vermut amb Carlota Planas – PAC+ GAC

Dilluns, 15 maig de 2023,

El passat divendres 12 de maig, conjuntament Productors Audiovisuals de Catalunya – PAC amb Guionistes Associats de Catalunya (GAC) vam organitzar una formació específica per a les sòcies d’ambdues entitats amb l’advocada Carlota Planas, referent en aquests moments sobre noves tecnologies. La trobada en format de Vermut, dins la seu de SGAE, va esdevenir una sessió de sensibilització i pensament col·lectiu molt interessant.

Carlota Planas advocada de la firma Sabatellini & Associats, especialitzada en drets d’autor i propietat intel·lectual, industrial, protecció de dades, noves tecnologies (intel·ligència artificial, blockchain), ciències de la vida (humana i agrícola). Professora convidada a la UAB, UB, Universitat de Toulouse, UOC, ESCAC. Ponent en diverses associacions, institucions i esdeveniments tant d’àmbit nacional com internacional. Ha escrit articles en revistes, llibres especialitzats. Sòcia-directora del despatx Sabatellini & Associats, on es dedica a assessorar clients en les àrees d’especialitat, incloent-hi el sector entreteniment.

En aquesta formació, Carlota Planas ha posat en context les aplicacions que ha tingut la Intel·ligència Artificial fins ara, així com els beneficis i les problemàtiques que es poden generar arran de la implementació d’aquesta tecnologia en el sector audiovisual vers a la Propietat Intel·lectual.

  • Aquesta trobada em sembla de summa importància, sobretot en el moment de connectar productors i guionistes. A més, la formació rebuda sobre la Intel·ligència Artificial, ajuda a construir un futur on tant els productors com els guionistes treballin en la mateixa línia per adaptar-se als canvis que afectaran el sector. No podem quedar-nos enrere en l’aplicació de noves tecnologies en l’audiovisual.Leonor Da Silva Sequeira (The South Project)

  • Aquestes trobades són importants pel que fa al networking, però també per aclarir temes que ens preocupen a tots, amb la possibilitat d’aprofundir-hi més.  El fet d’ajuntar a productors i guionistes per a tractar aquest tema permet poder conèixer les realitats i les preocupacions de les dues parts” – Sebas Mery (Life & Pictures)

Durant l’activitat que va reunir unes quaranta sòcies, entre productors i guionistes, es va gaudir després de la ponència d’un espai de networking entre els assistents per a posar en comú neguits generats durant la formació. Al final de la xerrada vam fer una enquesta als assistents per prendre el pols de la incidència que estan suposant les noves eines tecnològiques així com l’impacte que tindrà tant en l’àmbit de la producció com guió.


Notícies relacionades

Els Vermuts de PAC: Estrenem la Sala “En Construcció” al campus de la UPF

Els Vermuts de PAC amb Maria Rubin de Movistar+. Adquisició drets de cinema espanyol

Vermut amb Jorge Ortiz, cap de Factual i Actualitat a #0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *