Activitats

Tour al MWC 2019 amb Barcelona Activa

23 de març 2019.

En la 14a edició del Mobile World Congress (MWC19), les nostres productores sòcies han tingut el privilegi de fer un tour exclusiu al voltant de la temàtica tecnologia i audiovisual juntament amb Barcelona Activa.

El tour ha fet focus en explicar com les tecnologies audiovisuals estan contribuint i impulsant la transformació de molts negocis perquè aquests siguin més competitius en el futur. Amb aquesta perspectiva, durant la visita s’ha parlat sobre les tendències com la Intel·ligència Artificial (AI), la realitat virtual i augmentada (RV i RA) o la combinació d’aquestes com a realitat mixta, el 5G i el connected cloud.

Sense dubte, el protagonista ha estat el 5G, ja que per primera vegada s’han pogut veure aplicacions reals d’aquesta tecnologia, que ha estat la gran protagonista del Mobile World Congress 2019.

La tecnologia 5G és una gran revolució digital que permet una connexió de molt alta qualitat entre elements quotidians, un fort impuls a la ja coneguda funcionalitat “Internet of things” (IOT) o l’Internes de les coses. A nivell audiovisual, l’experimentació amb el 5G, afectarà tant a la capacitat dels espectadors per veure contingut en dispositius mòvils com a la manera en la que captem aquest contingut. Moltes productores ja treballen amb els avantatges d’aquesta producció virtualitzada, aprofitant els serveis de producció en el núvol i virtuals.

Segons l’entrevista publicada per a Stuart Almond, responsable de màrqueting de Media Solutions, Sony Professionals Solutions Europe (Cine & Tele), el 5g canviarà la forma en la que els equips treballin en el terreny, així com el finançament de les mateixes produccions. Cada cop més produccions es beneficiarán de la selecció de contingut descentralitzat, ja que ara és possible crear el contingut, compartir-ho, treballar col·laborativament amb ell i publicar-lo en qualsevol moment i lloc.

Gràcies a la velocitat del 5g, el contingut vídeo es veurà més ràpid i amb millor qualitat, per la qual cosa es generarà més informació sobre el consum de les audiències online. I aquestes dades, serán capaces d’impulsar més la intel·ligència artificial per tot el sector audiovisual. Només la IA serà capaç d’analitzar els grans volums d’informació generats per els hàbits de consum del públic: de fet la seva aplicació, cada cop més s’està utilitzant juntament amb el Big Data de les plataformes VOD o inclús “a la carta” de les cadenes de TV per personalitzar el contingut de cada usuari.

La realitat virtual i la realitat augmentada segueix sent una gran àrea d’exploració per a les grans tecnològiques i per al sector audiovisual amb l’objectiu de crear cada cop experiències més úniques i personalitzades. No només en l’entreteniment, sinó també com a eina comercial de qualsevol tipus d’empresa. De fet, en el mateix tour, els socis van poder comprovar la funcionalitat d’aquestes tecnologies en dues situacions:

  • Passejar per uns magatzem que encara no están construïts a través de les ulleres de realitat virtual. Gràcies al 5g, la senyal del contingut es pot emetre des de grans distàncies sense necessitat de fer transferències de dades lentes i pesades.

Una funció que es podria aplicar per a descobrir noves localitzacions com ara platós especialitzats, sense la necessitat de desplaçar-se.

  • Control de seguretat per una fàbrica:  una simple càmera 360º combinada amb la realitat augmentada, és capaç de detectar si el treballador compleix les mesures de seguretat relacionades amb el vestuari.

Totes les previsions indiquen que aquest 2019 serà l’any en que es facin tangibles moltes de les noves aplicacions tecnològiques en el sector audiovisual, fent que sigui un any transformador definit per les noves associacions entre organitzacions audiovisuals i proveïdors tecnològics del sector.

“L’objectiu d’aquest Tour ha estat el de preparar a totes les productores assistents per entendre bé el potencial de l’audiovisual més enllà dels negocis tradicionals per adaptar-se a la transformació digital que estem vivint”

PAC. Productors Audiovisuals de Catalunya.

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *