El Valor de les sòcies

” Mil coses que faria per tu” es presenta al 20è Festival de Màlaga

21 març 2017.

L’opera prima del jove director barceloní Dídac Cervera es projectarà el pròxim dijous 23 de març a les 19.30h a la Sala 3 del Teatre Albèniz, a dins de la secció Estrenos Especiales.

Dirigida per Dídac Cervera i protagonitzada per Peter Vives junt amb l’Iris Lezcano, l’humorista Peyu, Carmen Barrios, Boris Ruiz, -Carles Sanjaime, Cristina Brondo, Jordi Vilches i Pep Cortés, Mil coses que faría per tu compte també amb la participació de Televisió de Catalunya i la col·laboració de Televisión Española.

La pel·lícula està protagonitzada per Peter Vives (Volare; Velvet; Barcelona, nit d’estiu) junt amb l’Iris Lezcano (Carlos, Rey Emperador; L’alqueria blanca), l’humorista Peyu, Jordi Vilches (Platillos Volantes, Krámpack), Boris Ruiz (Luna, el misterio de Calenda), Carles Sanjaime (Cinco metros cuadrados), Cristina Brondo (Perdona si te llamo amor), Pep Cortés (Son de mar) i la participació especial de Carmen Barrios (Carmina o revienta).

Mil coses que faria per tu és una comèdia surrealista amb rerefons sentimental i detectivesc que mostra fins a quin punt pot arribar un ésser humà per amor. En Dani (Peter Vives) ha perdut el rellotge de luxe que la seva xicota Mònica (Iris Lezcano) li ha regalat pel seu aniversari. Farta d’aquesta i altres decepcions, la Mònica decideix trencar amb Dani qui, aconsellat per l’Elías, un amic aficionat a la psicologia (Peyu), farà l’impossible per recuperar el rellotge i salvar la seva relació amb la Mònica. Però, el que havia de ser una estratègia fàcil de portar a terme esdevindrà en una història esbojarrada d’embolics amb la policia, mafiosos i un lladre de segona fila, amb bones descàrregues de surrealisme i humor.

“Es tracta d’una comèdia esbojarrada propera al surrealisme i l’absurd que té com a principal referent pel que fa al guió les comèdies de Woody Allen” -explica el seu director, Dídac Cervera-.

“Un tipus d’humor que sempre m’ha agradat, molt focalitzat en els diàlegs i les relacions entre els personatges i que en aquest cas hem decidit explotar i portar al límit. Com Annie Hall o Desmuntant Harry, pel·lícules que entren a dintre del terreny del metallenguatge jugant amb els personatges i la càmera. En l’àmbit visual hem agafat com a referent les pel·lícules de Guy Ritchie, comèdies que es desenvolupen en el marc del thriller, com és el cas de RocknRolla, i que entren en un univers molt particular pel que fa al ritme trepidant que tenen, com per l’ús que fan de la càmera i la manera en què construeix els seus personatges. Tots els nostres personatges són neuròtics i maldestres. Començant pel nostre protagonista, Dani, que acabarà envoltat de mafiosos, lladres i policies, que l’allunyaran del seu objectiu inicial: recuperar la seva xicota Mónica.”

El film és una producció de la companyia catalana ALHENA PRODUCTION en coproducció amb la valenciana DACSA PRODUCCIONS i la francesa PAPAYE; també ha comptat amb la participació de Televisió de Catalunya TV3 i la col·laboració de Televisión Española.

Els productors de la cinta, Norbert Llaràs -responsable de títols com Alpha (2012), La dona de l’anarquista (2008), Taxista Ful (2006) o Los cronocrímenes (2007)- i Xavier Crespo -Orson West (2012), Entre esquelas (2009), Iberia (2005)- defineixen Mil coses que faria per tu com a “Una pel·lícula apta per a tots els públics que satisfarà tant l’espectador que vol riure, com al públic que espera una aposta diferent i original.”

Articles relacionats…

Related Posts

2 thoughts on “” Mil coses que faria per tu” es presenta al 20è Festival de Màlaga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *