El Valor de les sòcies, PACrepresenta

Mor Antoni Llorens, president d’honor de PAC

20 març 2017.

Antoni Llorens i Olivé productor, distribuïdor i exhibidor de cinema (Cambrils, 1940), considerat una figura clau de la indústria del cinema català,  ha mort a Reus als 76 anys.

Al llarg de la seva carrera ha estat President de l’Associació de Distribuïdors Cinematogràfics de Catalunya i fundador de la productora Lauren Films (1980) i, posteriorment, cap de la productora Orion. En el terreny televisiu, en el seu moment, va destacar per ser l’impulsor del canal privat CAT 4 TV, que emetia a les demarcacions de Tarragona i Vilanova, zona d’on ell és originari.

Si Llorens és una part indestriable de l’elenc de presidents de PAC és, en part, per la seva tasca continuada en la promoció de la indústria del cinema, la creació d’una xarxa de cinemes a Catalunya i la difusió del cinema català i, també, del cinema doblat en català. Aquesta tasca li va reportar l’any 1977 el guardó del Premi Nacional de Cinema.

Un altre dels mèrits que cal atribuir sens dubte a Antoni Llorens fou la distribució del cinema de Woody Allen a casa nostra.

En aquest sentit, en l’àmbit de les seves intuïcions inequívoques d’aquest productor resum la confiança que va dipositar en un jove anomenat Pedro Almodóvar, de qui en va ser productor a les seves obres primerenques, com “La Ley del deseo”o “Mujeres al borde de un ataque de nervios”, candidata a l’Òscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa. Al llarg de la seva carrera, ha produït directors catalans com Bigas Luna, Ventura Pons o Antonio Chavarrías.

Llorens sempre s’ha diferenciat per tenir una visió comercial molt àmplia i una voluntat d’apropar-nos el cinema internacional. Pel·lícules ja mítiques com Cinema Paradiso, Pulp Fiction, La Vida Es Bella van arribar a les sales gràcies a ell. Part de la popularització del cinema a Espanya és deguda a la seva faceta com a exhibidor. Va acostar el cinema al gran públic amb els multisales, on va reivindicar que tinguessin cabuda els títols del cinema independent.

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *