El Valor de les sòcies

LES UNWANTED DE EUROPA. EDDIE SAETA.

29 de desembre 2017.

Les Unwanted de Europa, la pel·lícula produïda pel soci Eddie Saeta seleccionada World Premiere en el Festival Internacional de Cine de Rotterdam (IFFR).

Ha estat seleccionada en una nova secció anomenada: History of Shadows. Aquesta secció és un nou programa multidisciplinari del festival de Rotterdam que explora i revalua – des del punt de vista cinematogràfic – el passat històric i la posició dels perdedors. El Festival tindrà lloc durant el mes de Gener de 2018.

Les Unwanted de Europa, fa un repàs dels esdeveniments històrics succeïts als Pirineus, una ruta que ha vist passar milers de persones i refugiats que fugien del feixisme. Catalans i militants internacionalistes que van fugir del règim franquista abans. Jueus, comunistes i dissidents pels nazis un temps després. Relaciona la retirada de l’exèrcit republicà en 1939 amb el viatge a la inversa realitzat per Walter Benjamin un any més tard. Un moviment bidireccional proper als esdeveniments d’avui en dia a Europa.

Títol original: Les Unwanted de Europa

Dirgida per: Fabrizio Ferraro

Cast: Euplemio Macrì, Catarina Wallenstein, Pau Riba, Marco Teti, Bruno Duchene, Vicenç Altaió

Screenplay: Fabrizio Ferraro

Productors: Lluís Miñarro, Fabio Parente

Production: Boudu, Eddie Saeta, Rai Cinema, supported by MiBACT

País: Itàlia/Espanya

Any: 2017

Film run: 100′

Format: colour & b/w

La pel·lícula està dirigida per Fabrizio Ferraro i produïda per Eddie Saeta (Lluís Miñarro) i Passpertout (Fabio Parente). Les Unwanted de Europa, és una coproducció amb Itàlia. Ha estat rodada durant l’any 2017 al Pirineu Català.

El programa de Rotterdam ha estat creat per Gerwin Tamsma i Gustavo Beck.

EDDIE SAETA

És una companyia de producció cinematogràfica fundada a Barcelona al 1989. El seu productor, Lluís Miñarro, va obtenir el premi Ciutat de Barcelona al 2010. La companyia ha produït 37 llargmetratges, rebent 108 premis en els festivals de cinema internacionals més prestigiosos. 

Eddie Saeta també ha produït més de 400 spots de TV per a diferents mercats internacionals, així com curtmetratges i videoclips. En la seva faceta cinematogràfica, Lluís Miñarro ha col·laborat amb directors com Manoel de Oliveira, Apichatpong Weerasethakul, Albert Serra, Lisandro Alonso, Naomi Kawase, José Luis Guerín, Marc Recha, Javier Rebollo, Agustí Vila, Sergio Caballero y José María de Orbe entre d’altres. I ha dirigit els llargmetratges Familystrip, Blow Horn i Stella Cadente.

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *