El Valor de les sòcies

La productora Eddie Saeta reprèn la seva activitat amb el rodatge del llargmetratge ‘Els indesitjats. Europa!’ de Fabrizio Ferraro

24 febrer 2017.

La productora Eddie Saeta liderada per Lluís Miñarro reprèn la seva activitat amb el rodatge del llargmetratge “Els indesitjats Europa!”.

Eddie Saeta 1

Eddie Saeta 1

Dirigida pel cineasta italià Fabrizio Ferraro, es rodarà al llarg de tres setmanes a Catalunya i Roma. Es tracta d’una coproducció italo-espanyola rodada majoritàriament a Catalunya. “Els indesitjats Europa!” és una producció de Passepartout A.R.L. i Eddie Saeta S.A., que compta amb la col·laboració de RAI Cinema i el Ministeri de Cultura Itàlia (MiBACT).

El film el protagonitzen l’actor i músic Pau Riba i l’actriu Catarina Wallenstein i ens acosta a La Ruta Lister. És també una metàfora dels temps actuals. Entre febrer de 1939 i setembre de 1940, a la frontera entre Espanya i França es creuen els destins d’un soldat republicà espanyol, dos milicians de les brigades internacionals i el del pensador Walter Benjamin. El seu viatge cap a la llibertat és símbol de la resistència a la caiguda dels valors democràtics i de la crisi identitària que avui assetja a Europa. Completen el seu repartiment els intèrprets: Vicenç Altaió, Euplemio Macri, Marco Teti i Bruno Duchêne. La direcció artística és a càrrec de Sebastián Vogler, guanyador d’un Premi Gaudí.

Fabrizio Ferraro és el realitzador de llargmetratges com Je suis Simone – La condition ouvrière –premiat al Festival de Torí-; Piano sul pianeta (malgrado tutto, coraggio Francesco!); Penultimo paesaggio, Quattro notti vaig donar un straniero, Quando dal cel (Wenn aus dem Himmel), Sebastian 0 i Colossale sentimento.

Eddie Saeta 1

Eddie Saeta 1

Segons Lluís Miñarro. “La pel·lícula és una metàfora del present d’una Europa que no sembla capaç de definir la seva essència cultural i productiva. Per a això, la trama reflexiona sobre el primer gran èxode després de la Guerra Civil com va ser la “retirada republicana” i el connecta amb l’actual crisi migratòria.”

 

Articles relacionats…

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *