El Valor de les sòcies

Els cinemes Méliès de Barcelona fan 20 anys d’història

17 novembre 2016.

El pròxim 20 de desembre farà 20 anys que el Cinemes Méliès va obrir les seves portes  a Barcelona.

Fundat pel director català Carles Balagué és un dels punts de referència del cinema independent a la Ciutat Comtal.

La història dels Cinemes Méliès de Barcelona ha estat compromesa des dels seus inicis amb el cinema clàssic, europeu, alternatiu i d’estrena, amb més de 300 títols clàssics estrenats fins a la data. Una labor que ha contribuït a popularitzar les obres dels grans mestres del cel·luloide com ara Billy Wilder, Joseph L. Mankiewicz, Alfred Hitchcock, François Truffaut, Éric Rohmer, Federico Fellini,Luchino Visconti, John Ford, Luis G. Berlanga, Fritz Lang, Vincente Minnelli,Sam Peckinpah, Josef Von Sternberg, Elia Kazan, Orson Welles, Ingmar Bergman, Luis Buñuel, Pier Paolo Pasolini, Jean-Luc Godard, R. W. Fassbinder i Charles Chaplin, entre molts d’altres.

La trajectòria dels cinemes Méliès ha sigut reconeguda per la seva contribució al patrimoni cultural de la ciutat. Ha guanyat diversos guardons com el Premi Sant Jordi (1996), el Premi Ciutat de Barcelona (2003) o el Premi Carles Duran (V Premis Barcelona de Cinema, 2006).

Des del 2005, formen part de la Confederació Internacional de Cinemes d’Art i Assaig (CICAE) i de la xarxa d’Europa Cinemas.

 

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *