PACrepresenta

Patrimoni Digital PAC: La web de PAC, patrimoni documental Web Española

24 de maig 2023,

L’octubre de 2022 vam rebre una petició atípica des de la Biblioteca Nacional de España. Aquesta institució ens va demanar permís per a recol·lectar i preservar la nostra pàgina web https://pac.cat/ com a part del patrimoni documental espanyol, que es troba a internet. Aquesta recol·lecció i preservació quedarà guardada en el Archivo de la Web Española, i s’actualitza mensualment.

El Archivo de la Web Española és la col·lecció formada pels llocs web (incloent-hi blogs, fòrums, documents, imatges, vídeos, etc.) que es recopilen amb la finalitat de preservar el patrimoni documental espanyol a Internet i assegurar-ne l’accés.

Aquesta petició ens ha encoratjat a seguir el camí que ja havíem engegat de dotar a la web de contingut de qualitat com són les entrevistes a les sòcies o els estudis de sector fem conjuntament amb l’Observatori de la Producció Audiovisual (OPA). 

En aquest sentit, creiem que el patrimoni és un dels eixos que hem de treballar amb més profunditat des d’ara i amb visió de futur. El nostre arxiu històric dipositat a la Filmoteca, espera per a ser classificat i endreçat de forma correcta i tal vegada digitalitzat per a gaudi de futurs estudiosos.

Des de fa uns anys duem a terme entrevistes i fotografiant a les productores sòcies amb l’objectiu de conformar una visió panoràmica del sector audiovisual. Seguim fent un registre fotogràfic i audiovisual de totes les activitats PAC en les que participen les productores sòcies per tal de tenir un banc d’imatges que pugui ser útil en un futur per entendre l’activitat de l’associació com del Patrimoni audiovisual.

Juntament amb les entrevistes, el gran volum de notícies i la importància dels estudis que hi conté, entenem que ha despertat l’interès d’aquesta institució estatal, per tal de preservar i conservar informació que hi conté per tal de recollir una visió més àmplia i panoràmica del sector.


Articles Relacionats:

Entrevista a Javier Rueda (Aved Producciones)

Entrevista a Gorka Lasaosa (Producciones Intemperie)

Entrevista a Yolanda Puga (Yolanda Puga Producciones)

Entrevista a Eva Fontanals (Arpa Films)

Entrevista a Anna Moragriega (Pausa Dramatica)

Entrevista a Ed Antoja (La Diferència)

Entrevista a David Aymerich (Ayhe Productions)

Entrevista a Xesc Cabot i Pep Garrido (Atiende Films)

Entrevista a Miquel Romans (Principal 2a Films)

Entrevista a Marc Chica (Limmat Films)

Entrevista a Paloma Zapata (La Fábrica Naranja)

Entrevista a Jaume Clèries (Costa Est Audiovisuals)

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *